Az ELMEX gélről (arról a piciről, ami sok fluoridot tartalmaz) mi a véleményetek? Tényleg jó a fogszuvasodás ellen?
Felesleges duplán megmosni a fogat. Jó technikával 3 perc után már nincs lepedék a fogon - minden további perccel csak a zománcot koptatod. Az elmex gélnek nagyobb fluorid tartalma van, mint a fogkrémeknek, ezért csak heti egyszer ajánlott használni. Jó hogy használod, csak ne vidd túlzásba. Bár én is szoktam olyat csinálni hogy a fogköztisztító kefét belemártom egy cseppbe, mert úgy jobban becsúszik a két fog közé - aztán utána alaposan kiöblítem az egészet és a géllel tényleg csak heti egyszer mosok fogat.
A lepedék képződést a fogkrém nem tudja meggátolni, maximum csak a nyál összetételén tud javítani, ami csökkenti a lepedékben a szuvasodást okozó baktériumok számát vagy a szaporodó képességét. Ettől egyébként nem fog kevesebb lepedék képződni, csak kevésbé lesz káros (ezt úgy is el lehet érni, ha a lepedék kevésbé tud megtapadni a fogon). Ebben (a nyálösszetétel javításában) a legjobb a zendium fogkrém.
A zománc a legkeményebb dolog a világon, vetekszik a gyémánttal, lehetetlen koptatni.
Még vulkáni kőzetet is árulnak fogmosásra, szóval...
A fognyak az, aminek tudsz ártani a vízszintes sikálással, de attól is csak érzékeny lesz maximum, de az is csak azért, mert a FOGKÖVET koptatod le róla, ami eddig védte az idegvégződéseket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!