A bölcsességfog kihúzása egyszerűen nem fáj. Nem? Hisz érzéstelenítik. Képtelenség hogy fájjon. Ugye?
Igen. Ha elerzestelenitik, akkor nem faj.
Ket szurit adnak. Az elsot ici-pici tuvel, hogy majd ne erezd amikor a hosszu tuvel megszurnak. A masodik szurast ezert mar egyaltalan nem is erzed es ezzel az injekcioval total lezsibbasztjak az egesz fejedet.
Persze kellemetlen amikor konyekig benne dolgoznak a szadban, a hangok ellen sem tudsz tenni ... de fajdalom nincs.
Nekem mind a 4-t ki kellett szedni.
Az alsó 2 nem tudott kinőni helyhiány miatt. Ezeket vésővel és feszítővassal szedték ki.
Ha nem gyulladt, akkor nem fáj. Az egyik nekem az volt, az akkor fájt, amikor elmúlt az érzéstelenîtő hatása.
A műtét 1,5 - 2 óra.
A felsők nem voltak vészesek, sima húzás , fél óra.
Az érzéstelenîtő a két álkapocs - csont közé az elég jó ! Azért ki lehet bîrni, csak közepes nagyságú fájdalom.
Attól függ. Nekem az egyiket azért szedték ki, mert szinte teljesen feküdt és félő volt, hogy eltolja a fogaimat - csak az oldalából látszódott ki egy kicsi, mégis pár mp alatt úgy kiszedte a szájsebész, hogy alig hittem el! Mikor kiment az érzéstelenítés sem fájt.
Viszont az egyik leghátsó fogam picit be volt gyulladva és úgy húzták-- úgy nyüszítettem a fájdalomtól, hogy az egyik asszisztens jött lefogni a lábamat, nehogy menekülni akarjak 😅
Nekem szuvasodás, vagy mi okán kellett húzni.
Baromira paráztam tőle, de semmi gondom nem volt a Szentkirályi utcában.
Mire végeztem, tisztára levert a víz, de csak azért, mert stresszeltem mint az állat :)
Megkaptam az injekciót, várakoztam kint a folyosón, majd behívtak.
A bölcsességfogat az alakja miatt általában eltörik, de ebből semmit nem éreztem.
Persze nekem lehet, hogy a nagy lyuk is segített ebben, ami miatt ki kellett húzni.
Nagyon féltem tőle, de végül semmi okom nem volt rá utólag
Én 55 éves vagyok, és az egyik bölcsességfogam fájt. A doki kiemeléssel szedte ki,és utána kiemelte a másikat is,mert mondta hogy gyakorlatilag nincs rá szükség élettani szempontból. Egyáltalán nem fájt,még csodálkoztam is hogy már kész van. Az egyik legkönnyebben kiszedhető fog. ( kiemelés, az fogó nélkül egy kis véső szerű valamivel
betámasztja és a műszert lefele nyomva kiemeli.)
Helló!
A gyulladt gyökerű fogat sokkal nehezebb érzésteleníteni, mindegy, hogy melyikről van szó.
Inkább szájsebészhez menj, mert az jobban tudja adni az injekciót.
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!