Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mi történik pontosan egy...

Mi történik pontosan egy bölcsességfog kihúzásánál? Arra gondolok hogy altatnak vagy csak érzéstelenítik? Mit tudnak tenni a szájzárral mielött ki tudnák venni a fogat?

Figyelt kérdés
ma reggel arra ébredtem hogy alig tudom kinyitni a számat és rettenetesen fáj is a mandulám is fáj tőle és alig tudok nyelni
2013. ápr. 23. 22:33
 1/6 anonim ***** válasza:

akármennyire fáj muszáj tornáztatni, nekem ugyanez volt,csak érzéstelenitik a legtöbb helyen,mikor csinálják a műtétet csak feszegetést érzel mikor kimegy a hatása akkor kezd el fájni, jegelni kell, meg ha lehet jó előre fájdalomcsillapítót bevenni

kitartás

2013. ápr. 23. 22:36
 2/6 A kérdező kommentje:
mindenképpen ki kell szedni akkor húzzák vagy műtik ?
2013. ápr. 23. 22:38
 3/6 anonim ***** válasza:
nekem műtötték, általában ez szájsebészet(sima fogorvos azért nem vállaja mert ha közbe vésni kell vagy valami, nem biztos hogy van neki megfelelő eszköze hozzá,akkor meg így is-úgyis szájsebészet(előtte panorámaröntgen mindenképp kell hozzá,hogy lássák a fog helyzetét)
2013. ápr. 23. 22:44
 4/6 A kérdező kommentje:
ezekért kell fizetni és mennyit kell ?
2013. ápr. 23. 22:49
 5/6 anonim ***** válasza:
A röntgen ingyenes és a beavatkozás is. Mozgasd amennyire tudod, ne engedd, hogy beálljon.
2013. ápr. 24. 08:18
 6/6 anonim ***** válasza:

A bölcsesség fogat műtéttel, ha kell bemetszést végezve szedik ki. Szájsebészeten ez egy rutin kisműtét, amit a TB fizet (általános fogorvosnak nincs ehhez elég tapasztalata, se megfelelő eszközei). A szájzáron izomlazító gyógyszerekkel, illetve tornáztatással lehet segíteni - feszegetni nem szabad.

Általában fogászati érzéstelenítéssel végzik a műveletet, de drágább helyeken, klinikákon lehet kérni éber szedációt (aneszteziológus szakorvossal altatószert intubálnak).

2013. ápr. 24. 10:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!