Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Visszataszító? Mit tegyek?

Visszataszító? Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Elöl van egy lyukas fogam.Még nem olyan nagy a lyuk,de feltünő egy kicsit,viszont a fogorvostól,és a tűtől nagyon félek.

Valamit házi fogtömés?Vagy mit tegyek?

És ez visszataszító egy lánnyal szemben?

Léci válaszoljatok.Köszönöm előre is!

14/F

2010. máj. 31. 21:58
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
Akkor én biztos hülye vagyok, mert nem félek a fogorvostól.
2010. máj. 31. 22:13
 12/26 anonim ***** válasza:
Nekem is volt egy kis lyuk elöl, de azonnal dokihoz mentem vele, igy (szinte) nem is látszik. Minél később mész el vele, annál nagyobb tömés kell, és annál jobban látszik, igy annál csúnyább lesz. Légy férfi! Senki sem halt még bele a fájdalomba...
2010. máj. 31. 22:14
 13/26 anonim ***** válasza:

Igen, visszataszító, de ha csak 14 éves vagy és a szemfogadon van, akkor az valószínű, hogy még tejfog.

A szemfogak néha lustábban jönnek le. Elvileg 11 éves korban kéne váltódniuk, és ha leváltódott volna neked, akkor a szemfog nem romlott volna el 3 év alatt. Legalábbis ha a többi nem, akkor a szemfog sem, mivel azon van a legvastagabb zománcréteg.

De ez még nem jelenti azt, hogy ne menj el fogorvoshoz.

2010. máj. 31. 22:14
 14/26 anonim ***** válasza:
Ha eleget vársz vele nem csak visszataszító lesz de be is gyulladhat és ha ráhúzódik a csontra akkor rendesen büdössé is válhat. Sőt az egész fogadat elvesztheted és akkor jöhet a teljes pótlás ami viszont nem leányálom. Szóval most menny inkább a dokihoz.
2010. máj. 31. 22:15
 15/26 anonim ***** válasza:
Menj el a fogorvoshoz,és mondd el,hogy félsz.Kérj injekciót,és csak az első szúrást érzed.Nagyon szépen megcsinálja.1 év múlva meg ki kell húzni ,ha nem tömeted be.Az jobb lesz foghíjjal??
2010. máj. 31. 22:18
 16/26 A kérdező kommentje:

De szerintem ez nem tejfog,mert nagyon nagy.

És erősen elgondolkodom a fogorvoson.

Köszönöm nektek,és remélem sokkal jobb lesz,és nemfog látszani az a pici lyuk.

2010. máj. 31. 22:21
 17/26 A kérdező kommentje:
Mármint nem a lyuk a nagy,hanem a fog.
2010. máj. 31. 22:22
 18/26 anonim ***** válasza:

Ha nagy, akkor tényleg csontfog. Bocsi, csak manapság egyre gyakrabb, hogy később tör elő maradó.

De akkor tényleg menj el, mert a szemfog nagyon fontos fog. Ennek van a leghosszabb gyökere, idős korodban nagyon nagy haszna lehet majd a fogpótlásnál. Ne veszítsd el ilyen fiatalon!

És ne félj, a fogászat manapság abszolút fájdalommentes. Ha 14 éves vagy, gondolom jövőre mész középiskolába. Lehet, hogy emiatt nem fogsz tudni beilleszkedni, mert igénytelennek fognak tartani. Ne pecsételd meg a sorsod 4 évre, hosszú a nyár, gyűjts bátorságot. :)

2010. máj. 31. 22:27
 19/26 A kérdező kommentje:
Jahj annyira köszönöm.Szerintem holnap veszem a bátorságot,és elmegyek a dokihoz.:)
2010. máj. 31. 22:28
 20/26 anonim ***** válasza:

Sok sikert, írd meg, hogy mi volt! :)

És sokkal jobban fogod magad utána érezni, hidd el! Főleg ha belevigyorogsz a tükörbe, mintha egy más ember lennél. :)

2010. máj. 31. 22:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!