Műfogsort hogy lehet megszokni?
Megfelelő fogsorral nem lehet gond. Nekem remek fogtechnikushoz volt szerencsém és összvissz két igazítás után tökéletes a fogsorom.
Sajnos ismertem olyan embert is, akinek egy év után sem tudták beigazítani. Az pedig a technikus hibája.
Próbáljatok fogtechnikushoz menni vele, még akkor is, ha az pénzbe kerülne.
Minden protézis esetében teljesen normális, ha az elején töri a nyálkahártyát! Addig kell visszamenni a fogorvoshoz, amíg a panaszok meg nem szűnnek!
Egy protézist nagyon nehéz elfogadnia a szervezetnek saját szerveként, az idős emberek pedig amúgy is nehezebben alkalmazkodnak, szoknak meg új dolgokat, kicsit neki is el kell magyarázni, hogy sajnos ez türelemjáték.
Miután a fogorvos elvett a protézisből érdemes 1-2 napig nem hordani, hogy a már kialakult sebek be tudjanak gyógyulni. Esetleg a sebeket Mundisal géllel lehet kenegetni. Naponta 2-szer kivenni megmosni.Idővel pedig a nyálkahártya is alkalmazkodni fog.
Jobbulást kívánok neki!
Egy asszisztens
Minek hordja?
Nagyapámnak is volt, kb. soha nem láttam a szájában. Mindent megevett nélküle is, de azt mondta, őt jobban zavarja az a "műszarság", mint a keményebb kaja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!