Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Műfogsort hogy lehet megszokni?

Műfogsort hogy lehet megszokni?

Figyelt kérdés
Édesanyám 85 éves, műfogsort kapott, de állandóan jajgat vele, kiveszi, nem tud vele enni, fáj az ínye, stb. Már vagy 6-szor visszamentünk fogorvoshoz, csiszolt a fogsoron, de nincs javulás.

2017. okt. 14. 18:43
 1/3 anonim ***** válasza:

Megfelelő fogsorral nem lehet gond. Nekem remek fogtechnikushoz volt szerencsém és összvissz két igazítás után tökéletes a fogsorom.

Sajnos ismertem olyan embert is, akinek egy év után sem tudták beigazítani. Az pedig a technikus hibája.

Próbáljatok fogtechnikushoz menni vele, még akkor is, ha az pénzbe kerülne.

2017. okt. 14. 18:54
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Minden protézis esetében teljesen normális, ha az elején töri a nyálkahártyát! Addig kell visszamenni a fogorvoshoz, amíg a panaszok meg nem szűnnek!

Egy protézist nagyon nehéz elfogadnia a szervezetnek saját szerveként, az idős emberek pedig amúgy is nehezebben alkalmazkodnak, szoknak meg új dolgokat, kicsit neki is el kell magyarázni, hogy sajnos ez türelemjáték.

Miután a fogorvos elvett a protézisből érdemes 1-2 napig nem hordani, hogy a már kialakult sebek be tudjanak gyógyulni. Esetleg a sebeket Mundisal géllel lehet kenegetni. Naponta 2-szer kivenni megmosni.Idővel pedig a nyálkahártya is alkalmazkodni fog.

Jobbulást kívánok neki!

Egy asszisztens

2017. okt. 16. 10:15
 3/3 anonim ***** válasza:
26%

Minek hordja?

Nagyapámnak is volt, kb. soha nem láttam a szájában. Mindent megevett nélküle is, de azt mondta, őt jobban zavarja az a "műszarság", mint a keményebb kaja.

2017. okt. 16. 11:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!