Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Ti kihúzatnátok/műttetnétek a...

Ti kihúzatnátok/műttetnétek a fogatokat?

Figyelt kérdés

Tehát ahhoz, hogy fogszabályzóm lehessen mind a 4 bölcsességfogam ki kellene műteni... 2 épp, hogy elkezdett kinőni alul, 2 viszont felül még nem látható.

Sajnos más lehetőség nincsen rá, valószínű elkerülhetetlen lenne a műtét.

Ti mit gondoltok róla? Elvállalnátok?

Esetemben a felső fogsorom elég szabálytalan, két első fogam között is rés van, nagyon nem vagyok büszke a fogaimra, azonban a műtéttől iszonyatosan félek.

2017. okt. 13. 21:35
 1/6 anonim ***** válasza:

Én most estem át mind a négy bölcsességfogam műtétjén. Nekem is fogszabályzó miatt kellett kivenni mind a négyet. Nekem egyik se nőtt ki, így mind a négyet műtötték. A műtétek két hetes elcsúsztatásban voltak, azaz 4 műtétem volt 2 hónap alatt.

Én elvállaltam, mert jobb minél előbb túllenni ezeken a műtéteken/beavatkozásokon. Egy életre megszabadultam a bölcsességfogaimtól és nekem csak ez számít. :)

2017. okt. 13. 23:16
 2/6 anonim ***** válasza:

Anélkül is.

Tök feleslegesek, csak a gond van velük. Nekem négyből három kettétört, a negyedik is készül.

Ha a fogorvosom tömögetés helyett kiszedi őket anno, akkor nem most szívnék vele és menne rá a fizetésem x-es része, hogy kihúzzák.

2017. okt. 16. 11:49
 3/6 anonim ***** válasza:

Nekem miattuk nem lett végül sikeres a szabályozás. Persze már mindegy. Végülis nem bántam meg, hogy szüleim nem húzattákki. Megmaradt,pontosabban visszaállt az üres harapásom. Ugyanakkor nekem jól kinőtt bölcsességfogaim vannak. Fogorvosom szerint hidat is simán lehet rá rakni, ha arra kerül a sor.

Szóval előnye később lehet,ha hiányt kell pótolni. Nekem nem annyira vészes az üres harapásom (valamennyire azért használt a szabályozás), szóval ezért sem bánom már annyira utólag, hogy nem húzták.

2017. okt. 20. 13:42
 4/6 anonim ***** válasza:
Én simán megcsináltatnám. Nem is értem a bölcsességfogak lényegét, csak a baj van velük, igy meg egy csapásra kettö dolog történhet veled. Nekem mostanában kezdett el nöni, de nem tul jol, mert a börömet mindig sebesre kikezdi. És általában mindenki panaszkodik a bölcsességfogára, ugyhogy hidd el, nem lesz hátrányod belöle. Ilyet egyébként nem is hallottam, hogy amiatt nem lehet valakinek fogszabályzoja, bár nem vagyok érintett a témában, valoszinü ezért.
2017. okt. 23. 00:49
 5/6 A kérdező kommentje:
És mennyire vészes egy ilyen bölcsesség fog műtét? Az alsó nekem még ki sem nőtt... Gondolom borzasztó fájdalmas lesz
2017. okt. 23. 10:54
 6/6 anonim ***** válasza:

A barátomnak nemrég húzták ki. Azt mondta, hogy nem hatott az érzéstelenítő, ezért fájdalmas volt.

De egyébként mindenki másképp éli meg. Mielőtt elment, kicsit utánaolvastam a dolgoknak. Azt írták műtéten átesettek, hogy nem is maga a műtét fájt, mert el voltak zsibbadva az érzéstelenítőtől, hanem inkább utána, mikor kiment a hatása. Olyan is volt, akinek az első műtét után fájt, a második műtét után semmi fájdalma nem volt. Úgyhogy szerintem ez az orvos ügyességétől is függ.

2017. okt. 23. 16:29

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!