Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Gyökérkezelni kellesz? Nagyon...

Gyökérkezelni kellesz? Nagyon félek.

Figyelt kérdés

Van egy fogam ami tömve volt, de megint lyukas, a fogorvos kiszedte a régi tömést, azt mondta, hogy nagyon mély, tett bele ideiglenes tömést, és elküldött röntgenre. Néha fájni is szokott ez a fogam. Akkor most mi lesz ezzel? Gyökérkezelni kell, vagy ki fogja húzni? Nem szeretném, hogy kihuzzák:( A gyökérkezelés az nagyon fáj?

Félek az egésztől.

2010. máj. 26. 14:08
 1/7 anonim ***** válasza:
HA fogorvos lennék se tudnék válaszolni a kérdésre úgy hogy nem látom a fogad
2010. máj. 26. 14:12
 2/7 anonim ***** válasza:
Amit csak lehet megpróbálnak megmenteni. A gyökérkezelés nem a legkellemesebb, de túl leszel rajta. Adnak érzéstelenítőt, és remélhetőleg hamar végez a dokid.Mindenki fél szerintem.Én nagyon.Ezért mosom állandóan a fogaimat, hogy ne kelljen a fogaimhoz piszkálni.
2010. máj. 26. 14:13
 3/7 anonim ***** válasza:

Nem tudom mit fog akarni csinálni vele, de ha ki akarja húzni, akkor menj el inkább egy másik fogorvoshoz.

Nekem volt olyan fogam, amit 2 fogorvos is kihúzott volna, de otthagytam őket, aztán a harmadik meg simán betömte, és tök jó azóta is.

A gyökérkezelésnél adnak érzéstelenítőt. Nem fogsz érezni semmit, úgyhogy nem kell félni tőle.

2010. máj. 26. 14:17
 4/7 anonim ***** válasza:
Gondolom azért küldött röntgenre, hogy lássa a gyökér állapotát. Ha ilyen alapos, akkor ok nélkül aggódsz, mert így a lelet alapján tud dönteni a fogadról, hogy menthető-e. Ha nem ilyen lenne, simán kihúzta volna. A gyökérkezelés meg nem kellemes, de nem is fájdalmas, mint régen volt. A legrosszabb, hogy ki van ékelve a szád, és elég sokáig tart. De megmarad a fogad. Ennyit megér.
2010. máj. 26. 14:23
 5/7 anonim ***** válasza:
Nekem egyáltalán nem fáj a gyökérkezelés nekem az injekció jobban fáj:D NYUGI
2010. máj. 26. 19:00
 6/7 anonim válasza:
De arra számíts, hogy a gyökérkezelés sem biztos, hogy végleges megoldás. Idővel lehet, hogy a gyökérkzelet fogat is ki kell majd húzni és egy ilyen fog húzásánál több gond adódhat. Ha szerencséd lesz akkor 20 évig is megmarad, de az biztos, hogy a fog majd idővel megszürkül. Egy hátsó fognál nem nagy gond, de egy elsőnél azért látszik.
2010. máj. 27. 14:20
 7/7 anonim válasza:
Nekem most gyökérkezelték két fogamat is! Nem fáj!! Hidd el. semmi. :) Viszont ne engedd kihuzatni, keress olyat aki megcsinálja, mert sok gyökérkezelt fogra ráhúzzák hogy áá ezt már nemlehet megmenteni. de ne engedd:)
2010. máj. 28. 18:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!