Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Meddig lehet kezdetleges...

Meddig lehet kezdetleges lyukas foggal élni?

Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy külföldön leszek decemberig, ezért nem lesz alkalmam fogorvoshoz mennem egy databig, viszont ma kiderült, hogy van egy lyukas fogam (másmilyen kezelésen voltam, akkor szólta meg az orvos). Onnan gondolom, hogy kezdetleges, hogy pár hete voltam fogorvosnál, aki nem szólt, valamint megnéztem éd kicsinek tűnik a lyuk, egyáltalán nem is fáj. Rendesen mosom és ápolon, természetesen így még jobban odafigyelek majd, de ki lehet húzni vele ennyi ideig anélkül, hogy sokkal komolyabb lenne?

2017. aug. 22. 20:10
 1/3 anonim ***** válasza:

Talán.

Benne lehet a pakliban, hogy valami miatt esetleg begyullad, betályogosodik, lepattan egy kisebb vagy nagyobb darab belőle, közelebb kerül az ideghez, gyökérhez.

2017. aug. 22. 20:28
 2/3 anonim ***** válasza:

Éppen, ha szerencséd van kihúzhatod decemberig, de arra készülj fel, hogy nem egy alkalom lesz mire rendbe teszik.

Lehet tünetmentes, ami mindenképpen jó jel, de nem tudhatod az a pici lyuk mennyire mélyen támadja meg a fogbelet.

Nekem egy halovány barna csík volt az őrlőfogam barázdájában, nem fájt, nem is tulajdonítottam neki nagy jelentőséget, azt olvastam normális az elszíneződés. Azután egyszercsak letört és akkor derült ki, hogy szuvas és már elég mélyen. Pedig semmit nem éreztem. Még akkor sem fájt, miután letört. Pedig pár napba beletelt mire fogadni tudott a doki.

2017. aug. 22. 22:38
 3/3 anonim ***** válasza:
Nekem kicsit más a tapasztalatom, mint az előttem lévőknek. Februárban kezdtem a fogászati kezeléseket, töméscserék, szuvas fogak. Volt egy gyökérezelés is. Nem mentem minden héten, a doki sem tudott úgy időpontot adni. Utoljára maradt egy szuvas fog, azt szeptember közepén kezeli, 3 hete kezelte az utolsó elotti szuvasat. Ha ezt nézed, ez 7 hónapot ölel fel, és nem kellett gyökérezelni egyiket sem,nem tört le egy sem. Kérdeztem a dokit, hogy nem gond, hogy ennyire nagyok a kezelések közti idők? Azt mondta, kicsik a lyukak, nem lesz gond. Hát, ennyit tudtam hozzáfűzni. De láthatóan mindenkinek más és más tapasztalatai vannak.
2017. aug. 24. 13:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!