Fogkőről kéne egy kis infó. Segítene valaki?
Kérdésem a következő:
- A fogkő leesik magától?
- a fogkövet otthon szedte már le valaki?
-ha fogorvos szedi le akkor az mennyire fájdalmas?
-a fogkő tönkre teszi a fogat?
-Miért alakul ki maga a fogkő?
-hogy lehetséges,hogy csak 1 fogon van fogkő?
Köszönöm a válaszokat előre is..
- nem
- nem lehet otthon leszedni
- nem fájdalmas, csak picit kellemetlen
- igen
- nem jó fogmosási technika, genetika, kevés fogmosás
- szerintem nem csak egyen van, ált. szinte mindegyiken szokott lenni
Leeshet magától a fogkő. Nekem már többször volt ilyen. Amikor először esett le, akkor még nem is tudtam, hogy mivel van goldom. Azt hittem, hogy betört a fogam. ^___^" Pont tegnapi napon esett le egy nagy fogkődarab. Bár hozzátartozik a dolgokhoz, hogy rendszeresen mosok fogat, és gyakran használok szájvizet is. Az egyik fogam környéke nagyon hajlamos a fogkőképződésre. Fogorvoshoz nem merek elmenni, mert egyszer egy gyerekorvos szó szerint megkínzott egy egyszerű fogkőlevétellel. Miközben nem is voltam már gyerek, csak kötelező iskolai program volt. 19 és fél éves voltam.
A rendszeres fogtisztítás hatására idővel lejöhet a fogkő. Természetesen tudni kell, hogy ez lassú folyamat, és a fogkő károsítja a közvetlen környezetét. Nekem 4 évembe telt egy fogkőképződés és annak spontán letörése. A régi élményem miatt nem merek fogászatra menni, fóbia alakult ki bennem.
Lehetséges az, hogy csak egy fog környékén alakul ki fogkő. Nálam is így van. Azzal az eggyel kínoztak meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!