Hogy tudnám rávenni a 17 éves húgomat, hogy esténként mosson fogat?
Nem egyenlő a "reggeli" lehelet a dögszaggal. Ott van pár lyukas vagy rohadt fog.
...és igen, undorító, igénytelen, nemtől függetlenül.
Mondjuk nekem nem volt büdös a szám, de kisebb koromban engem is nehezen vettek rá a szüleim a fogmosásra, főleg a reggelire, mert kétszer kéne egy nap. És az utóbbi 3-4 évben nem is voltam fogorvosnál csak az iskolainál. Már évek óta nyaggat anyukám, hogy kell fogszabályzó, de én nem akartam és ellenkeztem.
Hát mostmár látom a következményét. A fogaim rohadt csámpásak, főleg felül. Január óta járkálunk fogorvosokhoz, a fogszabályzóm még mindig sehol. Egy hátsó fogamat betömték, mert lyukas volt. Szerencsém volt, mert majdnem gyökérkezelni kellett. Csupa fogkő a fogam, mindegyik orvos azzal kezdi, hogy a fogszabi feltétele előtt mindenképpen fogkőleszedés kell. Én meg már alig bírom kivárni.
Amúgy egy videóban hallottam, hogy lepedék állítólag 2 percenként termelődik. Ha ez igaz, akkor nagyon nagy baj, ha valaki napokig nem most fogat, mert akkor rengeteg felgyülemlik és az látszik is.
Nekem már minden bajom van attól, hogy csúnyák a fogaim.
Mondd meg a húgodnak, hogy a fogak látszanak amikor beszél, amikor nevet, amikor mosolyog stb, ezért szépnek és egészségesnek kell lenniük. Legalább mossa meg. Ha büdös a szája, használhat szájvizet is, de állhat a hátterében valami egészsegügyi probléma is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!