Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Ez nagy lyuk? Javitható?

Ez nagy lyuk? Javitható?

Figyelt kérdés
Nagy lyuk van az első fogamon a hátsók azok jók de fèlek dokihoz menni

#fogak #Foszuvasodás
2017. júl. 30. 14:49
 1/2 anonim ***** válasza:

Két dolog biztos:

1. Így látatlaban, fogorvosi diploma hiányában mi nem tudunk segíteni.

2. Minél tovább halogatod, annál kisebb az esélye, hogy meg lehet menteni.

Mitől félsz?

A dokitól nem kell, nem esznek embert, fájdalmat sem okoznak. Régen elmúltak már a lidokain sprays érzéstelenítéses idők. Akármit csinálnak, nem érzed.

Ha attól félsz, hogy kihúzza a halogatástól még rosszabb lesz. Egyszer csak begyullad és utána azon fogsz könyörögni, hogy szedjék ki.

Szóval irány a doki.

Hidd el, tudom miről beszélek. Én is féltem elmenni évekeig. Ennek eredménye, hogy már fekete öves vagyok fogeltávolításban. Mintha csak üdülni mennék, mert sorra kell kihúzni a fogaim, amiket meg lehetett volna menteni, ha időben megyek és nem várom meg hogy nagyobb baj legyen. Hidd el nincs szükséged arra, hogy az egészséged okozta félelem írja felül a fogorvostól való félelmed.

2017. júl. 30. 16:27
 2/2 anonim ***** válasza:

Megértem a félelmedet,de ezt lekell küzdened.Én utoljára 20évvel 15 éves koromban voltam foginál,de most félévvel ezelőtt elkezdtem rendbe hozatni őket,most jutottam a végére.Szerencsére olyan nagyon nagy bajok nem voltak,mert rendeszeresen mostam,tisztogattam őket, kivéve egy fogam esetében amit gyökérkezelni kellett,ez miatt húzódtak el ennyire a kezelések,meg folyamatosan kell ellenőriztetni a szájsebészeten,mert ott kell tovább kezeltetni,ha ismét gondom lesz vele.Mindez elekerülhető lett volna ha időben kezeltetem.

A tanácsom: keress egy empatikus és jó fogorvost akiben megtudsz bizni és nem lesz gond.A jó fogorvos feltudja oldani a páciensben a feszültséget.Minél előbb elkezded kezeltetni annál kisebb a valószinüslge,hogy komplikálódni fog a dolog.Emellett időt és pénzt is megtakarithatsz vele.Minél komplikáltabb beavatkozásokat kell elvégezni annál jobban a pénztárca mélyére kell nyúlni.

2017. júl. 31. 13:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!