Mitől húzódik így vissza a fogíny? 26, férfi (képet mellékeltem)
Két képet is mellékeltem, egymás alatt vannak.
A problémám az, hogy hiába használok puha fogkefét, és állítólag nincs fogkövem, mégis a fogínyem így legyűrődik valamitől, mintha sorvadna. Egyre és egyre több dentin válik szabaddá és kezdek egy kicsit aggódni.
Egyébként is eléggé össze vannak a fogak tömörövde, volt fogszabályozásom, de csak ennyire tudták megoldani.
Ezeket a fogakat össze lehet csiszolni, vagy csak a szabályozás segíthet? Illetve most aggódjak, vagy ne aggódjak a visszahúzódás miatt? Szerintem nagyon erős, a normál duplájánál tarthatok most.
Ha esetleg szakember meg tudja mondani, még el is megyek hozzá kezelésre. Egyelőre csak állami orvosnál voltam, de magánrendelés látogatásán is gondolkodom. Ugyanis az állami orvos szerint rendben van.
Szerintem nincs.
Én sem látok problémát. Nem piros. Szokott vérezni mosás közben?
De akkor lássuk, hogy mi okozhatja:
-dohányzás, alkohol fogyasztás
-cukros, szénsavas üdítők
-genetikai hajlam
Fogkő lehet az íny alatt is, nem látható helyen.
Ki lehet alatta tisztítani, kürettálni, de fájdalmas mulatság.
Keress parodontológus szakembert, speciálisan az íny betegségeire specializálódott szakemberek. Magán úton nem lesz olcsó.
Addig is, milyen fogkrémet, szájvizet használsz?
Vannak speciálisan ilyen problémára valóak, pl. Parodontax, lacalut. Én a parodontaxot használtam eddig a vérzés megszűnt. Most váltottam lacalutra, mert ugyanazt nem jó használni 2-3 hónapnál tovább.
Néha, főleg ha dohányzol nem árt használni a corsodylt. Erős fertőtlenítő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!