Hőérzékeny a fogam vajon miért?
Figyelt kérdés
Már kb egy éve fáj a fogam, nem mindig csak néha és általában hideg vagy meleg étel/ital miatt kezdi el. Elmentem a fogorvoshoz és ő teljesen egészségesnek találta, szín, kocogtatás és tükör segítségével alaposan átvizsgálva. Azt mondta "stresszes" a fogam. Most megint elkezdte. Nem tudjátok miért lesz egy fog hidegre melegre érzékeny és mit kell tenni hogy ez javuljon?2010. máj. 22. 20:59
1/5 anonim válasza:
Lejött róla a fogzománc.Nekem is ez volt, de már nem .Volt egy jó fogkrém:Pearl Weissh.Kicsi,kék arra van ,1800 Ft.kb.
2/5 anonim válasza:
Vagy vékony a fogzománc, vagy lehúzódott az íny a tövéről. Amit tehetsz, hogy sensitive fogkrémet veszel, én a zöld elmex-et használom, ettől 3-4 napon belül javul, és már nem érzékeny. Annyira fel szokta javítani nekem, hogy ha nem tudok venni elmexet, mert nincs a boltban, akkor pár hétig utána jó szokott lenni a sima fogkrém is, de egy idő után megint érzékeny, és olyankor újra sensitivet kell vennem.
3/5 anonim válasza:
Van akinek frontváltozásra érzékeny a foga, vagy betegség előtt. De az is lehet, hogy a fogínnyel van probléma, bár ezt szerintem észrevette volna(ínysorvadás, fognyaki kopás..) Sensodyne fogkrémet szoktak javasolni ilyenkor.
4/5 anonim válasza:
Használj Sensodyne fogkrémet, és ne egyél túl hideget a meleggel együtt (fagyizni lehet, de külön). Én például nem eszem hideg salátát a főételhez -- vagy kiveszem a hűtőből a salátát időben, hogy szobahőmérsékletű legyen, vagy megeszem inkább a főétel előtt, mint az oroszok, hogy ne a forró krumplival váltogassam.
5/5 anonim válasza:
Ha lejött volna róla a fogzománc, azt a fogorvosnak észre kellett volna vennie!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!