Mit tudtok a túl hosszúra sikerült gyökértömésről, tehát amikor mélyre megy, túl a gyökéren?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Kb fél éve gyökérkezelték a jobb felső 6os fogamat és volt ott két ínyégetés, egy csomó tűs kontroll, melynek során a tűk túl mélyre lettek szúrva, túlhaladtak kb 1-1 millimétert a gyökércsatornákon és így a tömőanyag is, gondolom bele egyenest a csontba, vagy nem tudom, mi van még a foggyökerek és az arcüreg között... Most kicsit parázok, mert elkezdett fájni a fogam, meg olyan furcsa érzés, ha ráharapok. Legutóbb, amikor készült egy röntgenfelvétel, kb három hónapja, azt mondták, nincs vele semmi gond, de nem lehet kiszedni a túl hosszú gyökértöméseket, csak műtéti úton, a fog eltávolítása után.. Márpedig ez később elvileg be fog gyulladni. Tud valaki valamit erről a dologról? Végülis, olyan nagyon nem fáj, csak aggódom azért és a neten sehol nem látom, hogy bárki mással történt volna ilyen...2010. máj. 22. 16:42
1/4 anonim válasza:
Velem is ugyanez van,túl mélyre ment a tömés.
De nálam még rosszabb a helyzet,mert cisztám van /nem tudják kiszedni,cisztaszűkítőt kaptam/ és nekem szó szerint hozzáér a cisztához.Tömés után megröngenezte az orvos és akkor látta.
2/4 anonim válasza:
Azt elfelejtettem írni,hogy még nem fáj,de nem tudom később lesz-e vele valami.2 és fél hónapja tömték be,másnap műtöttek és tették be a cisztaszűkítőt.
3/4 anonim válasza:
A tűs kontrollt gyökértömés előtt csinálják, beleteszik a gyökértágító tűt, úgy készül a rtg felvétel, így látja az orvos hogy milyen mélyre tömhet. Tehát ha látja h a tű túl mélyen van,nem tömi addig. De ezek szerint neked mégis így csinála? Begyulladhat később, és 7es fogaknál nyomhatja az ideget zsibbadást okozva. De van akinek semmi problémát nem okoz.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. Amúgy azóta sem volt semmi baj a foggal.
2010. dec. 27. 20:52
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!