Fogszabályzó ügyben tudnátok segíteni? Érdemes kihuzatni 4 fogamat?
Sziasztok! Nos, a helyzet a következő.. Belekezdtem a fogszabályzó projektbe, most 18/L vagyok. Már kisebb korom óta is szükségem lett volna rá, viszont az orvosok mindig azt mondták hogy 18 éves korig helyre alakulhatnak a fogaim, így még várjak.
Olyan nagy problémám nincs a fogaimmal, viszont: nem tetszik hogy a felső, 2 közepső fogaim elég kuszán állnak egymáshoz képest (az egyik ferdébben áll mint a másik), illetve az alsó fogsorom is picit kusza. Esztétikailag szeretnék rajtuk javítani, illetve a kényelem miatt, nem érzem jól magam így, sokszor a hangom is fura miatta.
Megvolt a röntgen felvétel és a mintavétel is, úgyhogy a doktorm fölsorolta a lehetőségeim: Hogyha 100%osan tökéletes fogsort szeretnék, hogy mindegyik fogam úgy álljon ahogy azt a könyvekben megírják, ahhoz ki kell húzniuk 4 fogamat, kettőt felülről és kettőt alulról. Így lesz hely őket 100 százalékosan helyreigazítani és tökéletes lesz a végeredmény. Vizsont beesettebb lesz az arcom.... A másik alternatíva pedig, hogy egy fogat sem húznak, viszont akkor kevesebb lesz a hely hogy helyre húzzák őket, így meg tudják változtatni a fog pozícióját, ami látványos is lesz ugyan, viszont mégsem lesz az a 100%os hollywoody mosolyom:D, viszont rendben lesznek a fogaim aránylag, és az arcomat sem torzítaná el a kezelés.
Szerintetek melyik megoldás a jobb? Várok véleményeket, illetve tapasztalatokat.
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat! Végül úgy döntöttem hogy nem huzatok fogat. Arra jutottam hogy nekem a későbbiekben nem érné meg a 4 fog hiánya.
Lesz fogszabályzóm, viszonylag így is rendben lesznek nagyjából a fogaim úgyhogy ez marad a végső döntésem. 2 hét múlva rakják föl a készüléket. Szurkoljatok😄
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!