Gyökér kezelt fognál adnak érzéstelenítőt? Gyökér kezelt fogamat kell kihúzatni mert teljesen ketté tőrt.
Figyelt kérdés
2011. febr. 17. 11:37
1/3 anonim válasza:
Szerintem húzásnál minden esetben adnak, hacsak nem lötyög már annyira, hogy magától is kiesne. De nekem is most gyökér kezeltek két fogamat a korona alatt, és mikor a koronát később levágták róla, a fogam is széttört. Csak a gyökér maradt meg és még így sem húzták ki, hanem csapos pótlást tettek rá.
2/3 A kérdező kommentje:
Nekem nincs koronám nem tudom milyen az. Lyuk van a fogam közepén,mert a tömés kiesett. A külső törés "lötyög",a belső stabil. Szájsebészhez küldött a doki,mert ő nem tud vele mit csinálni. Azt hittem össze lehet ragasztani,vagy valami.
2011. febr. 17. 11:56
3/3 anonim válasza:
Ha már nem lehet egyszerű töméssel helyrehozni a fogat, akkor szokták lecsiszolni kisebbre, mintát vesznek róla és készítenek rá egy koronát, ami lehet műanyagból, de drágább porcelánból is. Ha a gyökér jó állapotban van a röntgen alapján, és fájni sem fáj, akkor egy jó fogorvos nem kihúzza, vagy kihúzatja a gyökeret, hanem azt még sokáig tudja konzerválni ilyen módon.
Ha nem akarsz foghíjas lenni, és némi anyagi áldozatot is hozol ezért, akkor menj el másik fogorvos véleményét is kikérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!