Az egyik első fogamon hátulján van egy nagyon pici lyuk, a fogorvos azt mondta meg kell várni míg nagyobb lesz és akkor betömi, én viszont félek hogy elromolhat de ugyis be kell tömni egyszer. A metszőfog hátulsó lyukait is belehet szépen tömni?
Ha csak nagyon pici lyuk van a fogadon ahhoz nem szabad (tudtommal) hozzányulni, mert ahhoz, hogy azt a pici lyukat betömje, azt rendesen ki kell fúrnia, és akkor már nem pici lyuk lesz. Viszont lehet, ha most nem nyúl hozzá, és te mindig mész ellenőriztetni a fogaidat, akkor lehet, hogy csak 2 év múlva kell betömni. Szóval akkor is nyertél 2 évet.
A fogorvos nem azt akarja megvárni, hogy fájjon.
Egy jó fogorvos nem tömi be feleslegesen a fogadat csak azért, hogy akkor annyival többet keressen.
Lehet nem is lyuk van a fogadon, hanem csak egy kis elszíneződés a fogzománcon.
Inkább mossad sűrűrn, és menj mindig ellenőriztetni a fogdokihoz.
Csakhogy nehogy úgy járj mint én. Nekem most tömtek be 11 fogamat a meglévő 28-ból (4-et már tizenévesen kihúztak)+ a régi tömések. Rettegtem a fogorvostól. SZTK- soha többet!
De ha úgy érzed, hogy a fogdoki le akart rázni (mert körzeti dokid, és nem keresett volna rajtad semmit), akkor menj el egy fizetős dokihoz. Persze ki tudja melyik lelkiismeretes, melyik jó?
Előző vagyok!
Be lehet nagyon szépen tömni az első fogak hátulját is.
Nekem mind a négy első-felső metszőfogam be van hátul tömve. Nem mondta még senki, hogy de ronda, nem látszik.
Igaz az enyémek csak akkor lesznek szépek, ha műfogam lesz! :))
Vigyázz a körzeti dokival! Nekem az rontotta el nagyon!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!