Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » 35 felett fogszabályozó?

35 felett fogszabályozó?

Figyelt kérdés

35 felett szerintetek mennyire használható még a fogszabályozás? Mennyire érdemes feltetetni alulra és felülre?

És főként milyen lehet kívülállónak, hogy felnőttön lát.

2017. júl. 16. 19:46
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Minden életkorban lehet fogat szabályozni, ha egészséges a fogazatod. Felnőttkorban nem lehet olyan nagy változásokat elérni, például az állcsontok növekedését már nem lehet befolyásolni, mert ugye már nem növekednek.

Különbség még, hogy a felnőttkori szabályozás után nagyobb a visszarendeződés veszélye, ezért érdemes a fogszabályzó után a hátsó fogfelszínre egy fix retainert felrakatni (egy kis drótszál ez gyakorlatilag, ami a szabályozott helyzetben segít maradni a fogaknak).

Aki normális, az azt fogja gondolni, hogy igényes vagy. A hülye emberek meg mindenen csodálkoznak úgyis, ami nem cigi, pia, tévé, meg egyéb olyan alpáriság, amiből a hülye emberek egyszerű világa áll.

Én elmúltam negyven, és most lesz megint fogszabályzóm, mert a régi szabályozás után a fogaim az évek során kimozdultak a szabályozott helyzetükből.

2017. júl. 16. 19:58
 2/16 A kérdező kommentje:
és neked is rögzített lesz?
2017. júl. 16. 20:06
 3/16 anonim ***** válasza:

Hogyne, rögzített. Felnőttkorban nagyjából csak azzal lehet célt érni.

Fontos még, hogy lassan, finoman, lágy erőkkel operáló kezelés legyen, mert a csontfelépítő folyamatok ebben a korban már nem olyan acélosak, mint gyerekkorban, és a túl határozott vagy rosszul megtervezett fogmozgatás csontveszteséghez vezethet az állcsontokban.

2017. júl. 16. 20:41
 4/16 A kérdező kommentje:
Es feher vagy fem lesz?
2017. júl. 16. 20:42
 5/16 anonim ***** válasza:
Nekem fém, neked meg amilyet választasz.
2017. júl. 16. 20:55
 6/16 A kérdező kommentje:
En meg nem tudom, milyen legyen
2017. júl. 16. 21:14
 7/16 anonim ***** válasza:

Ez csak a magánvéleményem:

Szerintem a fém tutibb. Értem, hogy a fehérrel az a szándék, hogy kevésbé látszódjon, de attól még látszik, csak az nem elsőre, hogy az egy fogszabályzó, de tartok tőle, hogy inkább egy masszív fogkőnek tűnik.

Akkor már látszódjon annak, ami. Különben sem kell szégyellni, sőt. Bizonyos körökben státuszszimbólum.

Még talán fiatalít is. :)

2017. júl. 16. 23:29
 8/16 anonim ***** válasza:

Szia!:)

Szerintem semmi baj nincs a porcelán fogszabályzóval! Én 19 éves vagyok, nekem is az van. Anyukám 46 éves és ő is fogszabályzót hord, együtt vágtunk bele. Neki is porcelán van, egyáltalán nem tűnik fogkőnek. Igaz, annak borsosabb az ára. Anyunak teljesen porcelán, én olyat csináltattam, hogy felül az első 6 fogon fehér, hátul pedig fém, az alsó teljesen fém.:)

2017. júl. 17. 06:31
 9/16 A kérdező kommentje:
Bator az anyukad akkor
2017. júl. 17. 07:13
 10/16 anonim ***** válasza:

Elnézést, hogy kérdés alatt kérdezek, de 20+ évesen úgy, hogy elég sok tömött fogam van használható fogszabályozó? Vagy csak teljesen egészséges fogak esetén van rá lehetőség?

Sajnos a fogaim állapota azért ilyen, mert gyenge a fogazatom, genetikailag, orvos is megállapitotta :/

A kérdőhöz szólva: szerintem egyáltalán nem gáz! én ha látok fogszabályozót egy 30, 40 esetleg 50 évesen semmi gondopatot nem ébreszt bennem, sőt, látszik, hogy legalább tesz magáért :)

2017. júl. 17. 10:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!