Ha az összes bölcsességfogamat ki kell húzni (még nem jöttek ki) akkor van mód altatásra a műtétnél?
Figyelt kérdés
Dupla állkapocs műtétem lesz (vagy lenne), viszont pont ott törik el az állkapcsot ahol van a bölcsességfog, és nekem még mind megvan, ráadásul ki sem jöttek. A fogorvosom szerint ki kell majd húzni mind a 4-et. Még nem voltam a klinikán hogy tájékoztassanak a továbbiakról, de szüleim szerint ezt helyi érzéstelenítéssel csinálják, és 4 alkalommal, mert egyszerre csak egyet lehet húzni az érzéstelenítő túladagolásának a veszélye miatt. A kérdésem az lenne, hogy szerintetek ezt vállalják altatással? Mondjuk úgy, hogy mind a 4-et egyszerre, de altatásban. Én biztos hogy nem bírnám ki helyi érzéstelenítéssel, ahogy szétfarigcsálják az ínyemet meg a csontot, hogy aztán kikalapálják a fogat. Ráadásul 4 alkalommal, nem is egyszerre... Nektek volt már ilyen? Csinálták altatással?2017. júl. 5. 09:58
1/5 anonim válasza:
A szüleid hülyeséget beszélnek. Nekem januárban vették ki mind a négyet, egyszerre, szedációban, tehát végig ott voltam agyban.
Ma már nem szedegetik egyesével, mert nagyon megterhelő. Nekem a négy után semmi bajom nem volt, egyik oldalon duzzadt csak meg, de erős fájdalomcsillapítóval meg se éreztem, hogy ott csinálnak valamit.
Ha állkapocs műtét is lesz, adok privátban nevet.
2/5 anonim válasza:
Altatás egy vagyon maszekba. Amúgy érzéstelenítő túladagolás? :D 7-et kaptam mikor kihúzták egy fogam, mert gyulladt volt.
3/5 anonim válasza:
Miért akarják eltörni az állkapcsod?
4/5 anonim válasza:
#3 Pl. "bulldogharapás" miatt végeznek ilyen műtétet.
5/5 anonim válasza:
Én is altatásban akartam eltávolítani mind a hármat, de több klinikát végigjárva egyik orvos sem ajánlotta és nem is voltak hajlandóak elvégezni (mindegyik magán volt). Jelenleg kettőt távolítottak már el a háromból, mindegyiket helyi érzéstelenítéssel. Hidd el, a műtét, ha jó orvos csinálja, a legkevésbé kellemetlen része a dolognak. Az utána következő napok a rosszabbak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!