Valaki leirna a fogkőleszedés folyamatát?
Ha nincs inysorvadasod,nem fáj. Kicsit kényelmetlen, de nem vészes. Pár percig tart, nem hiszem, hogy 10 percnél tovább. Érzéstelenítést nem feltétlenül kapsz (felesleges is, mert egészséges íny esetén nem fáj. Ezt az orvos felméri. Ha úgy látja, hogy az íny gyulladt, akkor fog adni. Ebben az esetben semmit nem fogsz érezni.)
Leszedi egy speciális kaparóval a fogkövet, majd polírozza a fogat. Ez a folyamata.
Nem fáj,maximum picit néhol érzel valamit.Nekem kb.10-15perc volt fél évvel ezelött polirozással,de nem volt sok fogkövem.Épp ma megint átment a fogsoromon,még rövidebb ideig tartott mert most még annyi sem volt csak voltak egyéb panaszaim és kerestük a bajt.
Ha jól tudom ultrahangos fogkőleszedőt alkalmaznak,ami fröcsköli a vizet.Tényleg nem fáj csak a hangja kellemetlen.
Nekem úgy szokott kinézni, hogy először végigkapirgálja tűvel, aztán utána az ultrahangos fogkőleszedővel megy át a fogsoromon, aztán a sópolírozóval, aztán még itt-ott a forgó polírozóval málnaízű polírpasztával :)
Ebből az elsőt utálom, tulajdonképpen semmi rossz nem történik, de ezektől a tűhegyes acél fogászati szondáktól kiráz a hideg :) Mindig olyan érzésem van, hogy simán széttörne alattuk a fogam.
Az ultrahangos cucc úgy működik, hogy egy fémtüskét rezget 30kHz körüli frekvencián, olyan, mint egy mini légkalapács, nem igazán fáj, kivéve néhány villanásra, amikor a doktornő asszisztense benyúl vele az ínyem alá, az fáj, de csak egy pillanatra. Meg ha beszorul egy pillanatra két fog közé, de ilyen csak ritkán van.
A sópolírozó sószemcséket lő vízzel az ember fogára, nem igazán érezni semmit, csak a sós ízt. A forgó polírozót még akár kellemesnek is mondanám, lágy rezgés, málnaíz :)
De állítólag van olyan, akinek annyira érzékenyek a fogai, hogy nehezen bírja az ultrahangos depurátort érzéstelenítés nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!