Gyökérkezelés után szerintetek ez mennyire oké?
Nos sajnos a felső metszőfogamat gyökérkezelni kellett. ez abban nyilvánult meg hogy hidegre érzékeny lett és néha harapásra érzékeny.
gyökérkezelés után nem is tudom mit éreztem ha az alsó fogammal hozzáértem..talán ilyen zsibbadó érzékenységet. pontosan éreztem a helyét.
Ez az érzés pár nap alatt elmúlt.
Viszont ami szerintem iszonyatosan lassan csillapodik az az hogyha befeszitem az arcom. mondjuk nagyon széles mosoly és teljesen kinyitom a szám akkor pár tizedmásodpercre valamilyen leírhatatlan érzést érzek az inyemnél.
Illetve ha megnyomom az egyik orrlyukam alatti bőrt akkor ugyan ezt az érzést (érzékenység talán ha már le kell írnom vmivel) tudom elérni. (3hét telt el gyökérkezelés óta, már tömve is van)
Ez majd idővel helyrejön vagy nagyon megszívtam és nincs minden ideg kitépve?
Nagyon nem szeretném mégegyszer átélni. nem fájt de belül sírtam.
ui azt még hozzáteszem h gyökértömés közben is megvolt ez az érzés. ill mikor kifúrta a gyökértömést vagy épp még feldugott valamit akkor nem éreztem fájdalmat. viszont pl mikor a tükröt az inyem és az ajkam között végighúzta hogy kukucskáljon akkor az minimálisan kellemetlen volt.
ha megkocogtatom a fogam az se fáj.
Valószínűleg a gyökér körüli szöveteket (kollagén rostok, idegvégződések) érzed. Ha a fog idege nem funkcionál (elhalt vagy gyökérkezelt), akkor nem érzed vele a túlnyomást, mint amikor ráharapsz egy magra vagy csontra. Ezért a gyökér körüli szövetek túlterhelődnek - a metsző- és szemfogakra ez különösen érvényes, mivel a harapás-tépés révén nagyobb terhelésnek vannak kitéve.
Ezen kívül az is okozhat ilyen panaszt, ha a baktériumokat tartalmazó ínytasak van a gyökér és az íny között. Ez összefüggésben lehet a gyökérkezelés okával, mert ugyan úgy a fogbél-gyulladás oka és következménye is lehet. Kezelni úgy lehet hogy időnként kitisztítják - fogorvos vagy dentálhigiénikus is csinálhatja, de ez leginkább a parodontológus szakorvos témaköre.
Hat persze. Miert is alakult vol a jol a kezeles..
Koszi szepen a valaszokat:(
Gondolom akkor lehet azert nem volt rontgen v nem tudom.
De ez most akkor foghuzassal jar?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!