Fogcsiszolás után fogszuvasodás?!
Sziasztok,
hidat kapok, három napja csiszolta a fogorvos a fogaimat. Tegnap voltam mintavételen. Este vettem észre, hogy az egyik csiszolt fogon kb. 1,5 mm-nyi barnás elszíneződés van, és fura módon ott úgy néz ki a fog, mintha egy "lemezke" kitört volna belőle,tehát ott van egy kis bemélyedés is. Ez a fog csiszolás előtt teljesen egészséges volt, sosem volt szuvas.
Létezik az, hogy két nappal a csiszolás után elkezdjen szuvasodni? Naponta legalább 5 alkalommal fogat mosok és szájvízzel öblögetek is, úgyhogy nem igazán értem. Kedden megyek vázpróbára, ha ilyen ütemben romlik a fog, akkor mit tehetek?
1. A napi 5 fogmosás az sok.
2. 2 nap alatt nem szuvasodik meg a fog ahhoz évek kellenek.
3. A hídnak szoktak csinálni a pótlás melletti fogon egy kis bemélyedést amibe a híd kapaszkodik valószínűleg annak a nyoma de majd a fogorvosod eltünteti.
Köszönöm a választ! :) Egy picit megnyugodtam, hogy akkor nem lehet szuvasodás, bár majd talán kedden a fogorvos megmondja, hogy akkor mitől barnult be.
Amúgy a sok fogmosás most azért van, mert kisétkezések után is fogat mosok, nehogy valami baj történjen a híd felrakásáig. Amúgy átlag 3x mosom egy nap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!