Megtudom állítani a fogszuvasodást?
Figyelt kérdés
14 éves vagyok, és szuvas az egyik hátsó fogam, mivel nem mostam jó sokáig (tudom, nagyon gáz). Mostmár napi 2x mosom, minden nap. Ha rendszeresen mosom a fogam, akkor meg tudnom állítani a szuvasodást?2017. márc. 27. 22:34
1/8 anonim válasza:
Nem tudom, de vannak kezelések, amik meggyógyítják. Heal-ozone például.
Még nem próbáltam őket.
2/8 anonim válasza:
Toothmouse kenőcs. Kisebb szuvasodást visszaállítja. De a nagyon pici szuvasudások maguktól is helyrejöhetnek.
3/8 lencsefőzelék válasza:
Azért nem ártana megnézetni egy fogorvossal, és ha nagy a lyuk, érdemes minél előbb betömetni. Ezen kívül javaslom a cukros ételekről, italokról való leszokást is. Nekem a fogaim kétharmada tömve van, köszönhetően annak, hogy a szüleim hagyták, hogy gyerekkoromban éjszakánként cukros szörpöt igyak.
4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Nekem is hagyták, hogy mindent egyek össze-vissza.
2017. márc. 28. 07:30
5/8 anonim válasza:
Még egy fontos dolog: ha már cukrosat ettél, akkor ne rohanj utána egyből fogat mosni, várj legalább fél órát, és csak utána. A cukortól keletkezett savat egyébként beledörzsölöd a fogadba, és még rosszabb lesz.
6/8 anonim válasza:
3: Nem ezen múlik,hidd el. Nekem is tömve van mind sokszorosan, és nekem NEM hagyták, hogy egyáltalán fogyasszak ilyesmiket, még nappal sem!
7/8 anonim válasza:
Pedig a pici szuvasság elmúlik. :). Tapasztalat máson is. Fogorvos is megmondta. Barátnőmnek egy tömött foga sincsen például, volt már kezdődő pici szuvasság, de abbamaradt és helyrejött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!