Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Fogszabályzásal kapcsolatban?...

Fogszabályzásal kapcsolatban? Szakértők, páciensek véleménye

Figyelt kérdés

Februárban tetettem fel állandó fogszabályzót. Nos, amivel elégedetlen vagyok, az az, hogy szerintem kissé úgymond "sz*rnak" rá, hogy hogy halad. A fő doki elutazott szemináriumokra az USA-ba, addig pedig aszisztensek és egy segéd fogorvosnő segít a munkájában.

Az egyes és a hármas fogam közé betettek egy rugót, ami feszíti szét a fogakat, hogy a kettest be tudják húzni, mivel nagyon hátul van, és nincs is hely neki. Viszont 1 hónapja semmit nem mozdul az 1-es és 3-as fog, teljesen a helyükön vannak úgymodn, szóval bőven van hely már a kettes fognak. 1 hónapja...ma voltam, és kérdeztem, hogy nem kellene-e ráragasztani a kettesre a bracket-et, azt mondta a segéd doktornő, hogy most még nem, nincs most idő, és még kell neki helyet csinálni...Én viszont tudom, és ő is látja, hogy van hely, és mégse teszi, mert nincs ideje, azt mondta talán majd legközelebb.

Tudom nem vagyok szakértő, de hülye sem vagyok, laikus szemmel látom, hogy mi a helyzet. Azon gondolkodom, hogy orvost váltok, vagy legalább egy konzultációra egy másik orvoshoz elmegyek.

Az nincs rendjén szerintem, hogy a doki elutazik fél évre, és akkor egy idióta nem tudja, vagy csak leszarja, és nem haladok. Tulajdonképpen ha legközelebb felteszi, akkor 2 hónapot vesztegetek el, ha meg akkor se akkor tényleg elmegyek másik doktorhoz.

Mit gondoltok? Jogos a felháborodásom? Ti mit csinálnátok?

Illetve milyen sűrűn cserélik a fém drótot, és a gumikat? Nekem február elején tették fel, és ma cserélték ki először a gumikat? Ennyire sporolnának? Én úgy tudtam, hogy a gumikat legalább havonta cserélik.

2017. ápr. 27. 12:38
 1/1 anonim ***** válasza:

Elcsúszhat a középvonal, ha korán kezdik behúzni. Először a középvonalat kell meghatározni és csak utána lehet beilleszteni a fogat. Nem kell ezért hülyének nézni egy orvost, neki van erről szaktudása, neked nincs.

Persze elmehetsz másik rendelésre is. Egy normális (és nem pénzéhes) orvos viszont élből elutasítana, mert a fogszabályzós kezelés folyamatához szükség van az előzmények pontos ismeretére, és ő csak azt látja ami éppen a szádban van.

A fogászat és vele együtt az összes ága egy folyamatosan fejlődő tudomány. Továbbképzések nélkül pedig gyorsan le lehet maradni, ezért ha van lehetőség akkor menni kell. Ezen nincs miért felháborodni. A helyettes pedig ugyanúgy szakorvos vagy jelölt. Nyilván tartja a kapcsolatot a másik orvossal, és ez nem von le az ő egyéni tudásából.

A drótot és a gumit akkor cserélik, amikor szükség van rá. Nem tudom milyen szakrendelésre jársz, de magánrendelésen és OEP-es ellátáson is az anyagárat a beteg fizeti meg.

2017. ápr. 27. 16:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!