Miért van hogy egyes embereknek "rohad a foga"? Fogínysorvadás?
Láttam olyat néhány emberen, meg régi filmekben nagyon sűrűn, hogy az alsó foguknál nincs rajta az így. Ez a fogínyorvadás úgy tudom, de még láttam olyat, hogy a színe is szürke. Én nagyon félek ettől, hogy ez lesz nekem. Nagyon gusztustalan, én inkább csókolóznék fogatlan emberrel, mint akinél ilyenek a fogak.
A fogkőnek lehet valami szerepe ebben, hiszen nekem volt vele problémám, és előjöhet így is, bár azt mondta az orvos hogy visszajöhet az íny, ha csak kicsit van gond még.
24 F
A gyökérkezelt fogaim szürkék.
Nem tudok velük mit csinálni.
Nincs pénz uj fogsorra. :D
Utolsó válaszolónak: a gyökérkezelt fogakat belülről ki lehet fehéríteni és nem is túl költséges a dolog. Kérdezz rá az orvosodnál!
Kedves Kérdező!
Buzony ez a fogkő és az elhanyagolt szájhigiénia következménye. Ha genetikai hajlammal rendelkezzel, akkor még jobban oda kell figyelni. Az elszíneződés lehet maga a fogkő kávé fogyasztás valamint dohányzés eredménye. A dohányzás egyébként jellemző, ezeknél az embereknél, és súlyosbítja is a betegséget, ugyanis lenyomja az íny immunválaszát.
#3 erről nem is tudtam, a fogorvosom azt mondta, hogy az szürke marad.
De akkor jobb ha keresek másikat..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!