A foginysorvadas minden esetben rossz lehelettel jar?
Figyelt kérdés
Az egyik fogamnal az iny visszahuzodott es piros nyomasra faj..sztem fogkotol van mert mellette levo fogaknak van egy kis fogkovem. Viszont megkerdeztem vkit akiben megbizok es azt mondta, h nincs rossz leheletem.2016. márc. 10. 12:30
1/1 anonim válasza:
Szia! A fogínysorvadás a fogkőtől alakul ki, a fogkő pedig a lepedékből. Amikor nem mosod meg alaposan a fogadat(huzamosabb időn keresztül) a lepedék átalakul fogkővé(a folyamatot most nem részletezném). Tehát ha alaposan mosod a fogad, nincs fogköved.A fogkő pedig nyomja le az ínyt, aztán pedig a csontot, végül pedig kilazulnak a fogak. Rendszeres fogkőeltávolítással megelőzheted a problémát.
Kérdésedre válaszolva általában szájszaggal jár, de nem maga a sorvadás jelensége, hanem a fogkő és a rossz szájhigine miatt.
Egy asszisztens
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!