Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mennyire vészes a gyökérkezelés?

Mennyire vészes a gyökérkezelés?

Figyelt kérdés

jövőhéten a felső metszőfogamat fogják gyökérkezelni és nagyon félek tőle.

Nincs begyulladva csak mostanság érzékeny a hidegre és mondta a doki hogy gyökérkezelni kell. Azóta is rettegek.

Mire számitsak? Oké tudom..kapok injekciót nem fog fájni...de azért biztos nem fogom értékelni ha az ideget vagy nem tudom mit ráncigálják.:(

Sok időbe telik a kezelés?

2017. ápr. 21. 12:47
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
51%

Az érzéstelenítés lényege, hogy NEM fáj. Semmi. Egy jó orvost innen ismersz meg.

Nem fog fájni.

Hidegérzékenységre gyökérkezelés?!

2017. ápr. 21. 13:02
 2/22 anonim ***** válasza:
Kellemetlen, de nem fáj. Nem is hosszú. Utána meg jobb lesz, mint most.
2017. ápr. 21. 13:10
 3/22 A kérdező kommentje:

hát igazából előtte lett csinálva panorámaröntgen meg belenézett a számba és azt mondta hogy ezt már csak gyökérkezeléssel lehet megmenteni.

A kellemetlen érzés mit jelent? tompa fájdalom, vagy belenyilaló mint mikor fogat fúrnak?

Igazából attól félek hogy hogy mi lesz ha majd kitépi. belegondolni is pocsék.:(

de remélem igazatok lesz.

2017. ápr. 21. 13:21
 4/22 anonim ***** válasza:
Szia! Szoptatás alatt majdnem az összes felső fogam elrtomlott, belülről. Kívülről csak annyi látszott, hogy nem fehérek. Belülről fogyott el a csontanayg. Mindet gyökérkezelték. Nem fájt, adnak injekciót. Kellemetlen, hogy az ember szájában matatnak, meg a fúró hangja sem épp kellemes, de ez minden. 9 éve volt, és azóta sem kellett egyiket sem kihúzni.
2017. ápr. 21. 13:40
 5/22 anonim ***** válasza:

Nekem hidegre érzékeny fogam nem gyökérkezelték, csak az íny alatt tömték be és belakkozták, persze ha fogröntgen gyulladást mutatott a gyökérnél, akkor gyökérkezelni kell.

Ha jól elzsibbad, és biztosan igen, mivel nincs begyulladva, nem fáj, akkor nem érzel semmit, nekem egyáltalán nem fájt a gyökérkezelés.

2017. ápr. 21. 14:49
 6/22 anonim ***** válasza:

Nyilalló fájdalom tömésnél?! Kérdező, te egy henteshez jársz?

A helyedben orvost váltanék. Az a normális, ha soha, semmit, semmilyen kezelésnél nem érzel.

2017. ápr. 21. 14:50
 7/22 A kérdező kommentje:
nem.:D ez csak egy emlék 1. osztályos koromból mikor érzéstelenítő nélkül fúrták a fogam. Ezt magándokinál fogják csinálni fogorvosi klinikán.
2017. ápr. 21. 14:54
 8/22 anonim ***** válasza:

Nekem először érzésteleintették eltávolitották a szuvas részt és az elhalt részét fognak, majd gyógytömést helyzetk bele-előzőleg szintén hidegre melegre valamint rágásra érzékeny volt.Következő alkalommal a gyógytömést eltávolitották és megkezdték agyöékrkezeélsta gyökérkezelő tükkel.Nekem ezt már érzéstelenités nélkül csinálták,annyit éreztem,hogy néha feszegeti meg feszegető fájdalmat éreztem,nem olyan volt mint a fogforurás,amikor fogfurásnál jol belefurnak az idegekbe az sokkal jobban fáj.Ezt a fájdalmat inkább egy csipős B-vitamin injekciohoz hasonlitanám,de gyorsan elmulik,és érzéstelenités nélkül sem fájdalmas az egész müvelet inkább csak az amikor a gyökércsucs körül van a gyökérkezelő tükkel.Ha injekciot kapsz ennyire se fog fájni.Idegtépést,ráncigálást nem éreztem közben,csak a feszitőérzést.Váltogatta a tüket amivel csinálta és minden fázis után többféle folyadékkal is átöblitette a gyökércsatornákat.

A müvelet gyökerenként kb.20percet vesz igénybe.Nekem 3gyökerü felső rágofogat csinált,annak az egyik gyökerét csinálták meg,hamarosan megyek vissza a másik kettő kezelésére.

Ne félj nem olyan vészes nálam nagyobb volt az ijedelem mint maga a fájdalom :-)Amikor a fogam hidegre,melegre érzékeny volt,vagy éjszaka spontán megfájdult, és beleütött a fájdalom az idegekbe az sokkal jobban fájt,volt amikor legszivesebben ugráltam volna a fájdalomtól meg le-fel járkáltam.Az a fájdalom,amit a gyökérkezelésnél érzeztem érzéstelenités nélkül is annak egy kis töredéke,ami azonnal el is múlik.Ha nincs gyulladásod az jó jel.

2017. ápr. 21. 15:44
 9/22 anonim válasza:
0%
Hány éves vagy? Még mielőtt beleegyezel a gyökékezelésbe, számíts rá hogy 2 éven belül elbranul az a fog, kb 10 év és nagyon törékeny is lesz, mivel már nem jut semmiyen tápanyaghoz. Főleg, hogy egy felső metszőfogról van szó, nagyon fog látszani idővel. Az én magándokimnál 29 ezer egy gyökérkezelt fog fehérítése, ha meg letörik akkor koronát kellesz rakatni. (61 ezer egy cirkon korona) Szerintem gondold át ezt a gyökérkezelést, mert utána késő lesz. Próbáltad már az elmex gélt? Lehet az segítene rajta
2017. ápr. 21. 17:21
 10/22 A kérdező kommentje:

24 vagyok. az a baj hogy néha harapásnál is érzékeny. nem sokszor de ha igen akkor olyan mintha fejszével fejbe vágtak volna.

számitok rá hogy majd egyszer eltörik. implantátumra majd félreteszek.

2017. ápr. 21. 17:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!