Mennyire vészes a gyökérkezelés?
jövőhéten a felső metszőfogamat fogják gyökérkezelni és nagyon félek tőle.
Nincs begyulladva csak mostanság érzékeny a hidegre és mondta a doki hogy gyökérkezelni kell. Azóta is rettegek.
Mire számitsak? Oké tudom..kapok injekciót nem fog fájni...de azért biztos nem fogom értékelni ha az ideget vagy nem tudom mit ráncigálják.:(
Sok időbe telik a kezelés?
Az érzéstelenítés lényege, hogy NEM fáj. Semmi. Egy jó orvost innen ismersz meg.
Nem fog fájni.
Hidegérzékenységre gyökérkezelés?!
hát igazából előtte lett csinálva panorámaröntgen meg belenézett a számba és azt mondta hogy ezt már csak gyökérkezeléssel lehet megmenteni.
A kellemetlen érzés mit jelent? tompa fájdalom, vagy belenyilaló mint mikor fogat fúrnak?
Igazából attól félek hogy hogy mi lesz ha majd kitépi. belegondolni is pocsék.:(
de remélem igazatok lesz.
Nekem hidegre érzékeny fogam nem gyökérkezelték, csak az íny alatt tömték be és belakkozták, persze ha fogröntgen gyulladást mutatott a gyökérnél, akkor gyökérkezelni kell.
Ha jól elzsibbad, és biztosan igen, mivel nincs begyulladva, nem fáj, akkor nem érzel semmit, nekem egyáltalán nem fájt a gyökérkezelés.
Nyilalló fájdalom tömésnél?! Kérdező, te egy henteshez jársz?
A helyedben orvost váltanék. Az a normális, ha soha, semmit, semmilyen kezelésnél nem érzel.
Nekem először érzésteleintették eltávolitották a szuvas részt és az elhalt részét fognak, majd gyógytömést helyzetk bele-előzőleg szintén hidegre melegre valamint rágásra érzékeny volt.Következő alkalommal a gyógytömést eltávolitották és megkezdték agyöékrkezeélsta gyökérkezelő tükkel.Nekem ezt már érzéstelenités nélkül csinálták,annyit éreztem,hogy néha feszegeti meg feszegető fájdalmat éreztem,nem olyan volt mint a fogforurás,amikor fogfurásnál jol belefurnak az idegekbe az sokkal jobban fáj.Ezt a fájdalmat inkább egy csipős B-vitamin injekciohoz hasonlitanám,de gyorsan elmulik,és érzéstelenités nélkül sem fájdalmas az egész müvelet inkább csak az amikor a gyökércsucs körül van a gyökérkezelő tükkel.Ha injekciot kapsz ennyire se fog fájni.Idegtépést,ráncigálást nem éreztem közben,csak a feszitőérzést.Váltogatta a tüket amivel csinálta és minden fázis után többféle folyadékkal is átöblitette a gyökércsatornákat.
A müvelet gyökerenként kb.20percet vesz igénybe.Nekem 3gyökerü felső rágofogat csinált,annak az egyik gyökerét csinálták meg,hamarosan megyek vissza a másik kettő kezelésére.
Ne félj nem olyan vészes nálam nagyobb volt az ijedelem mint maga a fájdalom :-)Amikor a fogam hidegre,melegre érzékeny volt,vagy éjszaka spontán megfájdult, és beleütött a fájdalom az idegekbe az sokkal jobban fájt,volt amikor legszivesebben ugráltam volna a fájdalomtól meg le-fel járkáltam.Az a fájdalom,amit a gyökérkezelésnél érzeztem érzéstelenités nélkül is annak egy kis töredéke,ami azonnal el is múlik.Ha nincs gyulladásod az jó jel.
24 vagyok. az a baj hogy néha harapásnál is érzékeny. nem sokszor de ha igen akkor olyan mintha fejszével fejbe vágtak volna.
számitok rá hogy majd egyszer eltörik. implantátumra majd félreteszek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!