Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Fogorvosként mi az a lyuk...

Fogorvosként mi az a lyuk amit még vállalnak az orvosok, tehát még betömik a fogakat?

Figyelt kérdés

Tehát mélységre, szélességre?

Nekem sajnos van 2 fogam, ami eléggé belyukadt, ínyig :S

Előröl a felső fogak egyike, fél fog lyukas teljesen ínyig, illetve van egy másik ami oldalasan lyukadt be, érződik az íny és ha valamit belenyomódik fáj.

2017. márc. 30. 19:09
1 2 3 4
 21/32 A kérdező kommentje:
Körzeti orvos amúgy...
2017. márc. 30. 22:01
 22/32 anonim ***** válasza:
Akkor értem a váltási nehézséget,engem bevállalt másik körzeti orvos,az igaz,hogy ismerős ajánlott be hozzá.egy própát megér máshol próbálkozni,legfeljebb nemet mondanak
2017. márc. 30. 22:07
 23/32 A kérdező kommentje:
Amúgy ekkora lyukat betudnak még tömni? :/, ekkora a felület a lyukas résznek és teljesen üreges a belseje :/
2017. márc. 30. 22:16
 24/32 A kérdező kommentje:
A link lemaradt: [link]
2017. márc. 30. 22:16
 25/32 anonim ***** válasza:
Az nem olyan nagy lyuk simán belehet tömni,ha gyulladásban van a fogbél akkor kell gyökérkezelés is,ha nem fáj rágásnál,hidgere, melegre nem érzékeny valószinü nem kell gyökérkezelés.Nekem ettől sokkal rosszabb állapotban lévő fogakat is tömtek be egyiknél nem kellett gyökérkezelés a másiknál kellett.A gyökérkezelt fogamon akkora lyuk volt,hogy szinte fél fogamat elfurták, még mindig kezelés alatt áll,de még igy is menthető.De az annyira érzékeny volt hidegre,melegre,harapásnál hogy sokszor félóráig le-föl járkáltam emiatt.Sok függ a gyökér állapotától is,ez aröntgen alapján derül ki,de ha nincsenek különösebb tüneteid, nem hinném,hogy romlott lenne a foggyökér, ha mégis van rajta gyulladás még mindig ott a gyökérkezelés lehetősége.
2017. márc. 30. 22:26
 26/32 A kérdező kommentje:
Eddig nem érzékeny se hidegre, se melegre, harapásnál is csak azért fáj néha, mert belemegy minden. De ugyan ez van a másiknál is.
2017. márc. 30. 22:30
 27/32 anonim ***** válasza:
azért kellene minél előbb kezeltetni,mert ha egyszer elkezd hidegre-melegre érzékeny lenni akkor tuti gyökérkezelés lesz a vége
2017. márc. 30. 22:32
 28/32 A kérdező kommentje:

Tudom milyen érzés, voltam már és baromira szar volt.. azt hittem elbőgőm magam. Igazi kínszenvedés volt..

És még az emlékétől is kicsordult most a könnyem egy pillanatra.

2017. márc. 30. 22:34
 29/32 anonim ***** válasza:
Ha jól kiidegelik,vagy adnak injekciot nem kellene,hogy fájjon.Nekem is fájt multkor egy kicsit,görcsbe is rándultam párszor,mert nem érzéstelenitett,de szerencsére nem volt már gyulladásban igy kibirható volt,de legközelebb mindenképp kérem az érzéstelenitést.
2017. márc. 30. 22:38
 30/32 anonim ***** válasza:
Én fogászaton dolgozom ,sok esetben menthető ,de ez semmiképp , ez radix ami nem menthető nincs meg a koronai rész a fogból már csak a gyökér maradt vissza , ebből mindenképp húzás lesz , kapsz egy dupla lidocain inj. és nekiállnak, ha fáj kapsz még. Nagyon el van hanyagolva a többi fogad, rengeteg a fogkő, ha így folytatod a többi fogad is ilyen sorsra jut, mindenképp látogasd meg a fogorvosod.
2017. márc. 31. 16:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!