Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Idegelt fogat be lehet tömni...

Idegelt fogat be lehet tömni ideiglenesen vagy nem?

Figyelt kérdés
Mert van olyan fogorvos, aki betömi ideiglenes töméssel, van aki meg szabadon hagyja, vattával tömje be a beteg(ami sokszor nem sikerül). És 1 hétig a fogba nincs tömés és ha úgy harapok rá, eltörhet a fog, mert nincs benne semmi.

2017. márc. 30. 13:49
 1/8 anonim ***** válasza:
Nekem mindig betömi a fogorvos ideiglenes töméssel. Lehet azt hagyják nyitva amelyik nagyon gyulladt, hogy távozni tudjon a fogból a genny.
2017. márc. 30. 14:18
 2/8 anonim ***** válasza:
Így van, ha az ideiglenes tömés alatt feszül az nagyon tud fájni. Mindkét megoldás lehet jó, helyzettől függ.
2017. márc. 30. 14:39
 3/8 A kérdező kommentje:
Értem.
2017. márc. 30. 16:00
 4/8 anonim ***** válasza:
Nekem eddig mindig betömték,nem is fájt utána.Igaz a gyökér nem volt gyulladásba,de a pulpa igen,idegölőt tettek bele meg cementtel lefedték a következő kezelésig.
2017. márc. 30. 16:30
 5/8 A kérdező kommentje:

Szerintem nekem sincs gyulladásba, csak megszurkálta a tűvel és vérzett, így meg szabadon van, bármi belemehet.

Azt hittem az ideglenes tömés amii gyógyszeres azért van, hogy ha gyulladt vagy ilyesmi, akkor betömik vele, hogy jó legyen. Most így meg attól kell félnem megint, nehogy eltörjön, jártam már úgy.

2017. márc. 30. 16:34
 6/8 anonim ***** válasza:
Igen, az ideiglenes gyógyszeres tömés leviszi a gyulladást,vagy kiidegeli a fogat ha nem volt eléggé kiidegelve.
2017. márc. 30. 20:51
 7/8 A kérdező kommentje:
#6 de van olyan orvos, aki nem tömi be gyógyszeressel, üresen hagyja.
2017. márc. 31. 09:38
 8/8 anonim ***** válasza:
Igen azt hallottam,ha a gyulladás mértéke nagyobb akkor szabadon kell hagyni,mert ha befedi ujra begyulladhat
2017. márc. 31. 09:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!