Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Hogy lehetne kezelni vagy...

Hogy lehetne kezelni vagy enyhíteni?

Figyelt kérdés

Egy éve van fogszabályzóm. A legjobban a feltétel fájt, azóta nagyon jól megvagyok, alig fáj néha.

Most viszont kaptam gumit, amit a két fogsoromra kell rátennem. És mivel összehúzza a fogsoraimat, ezért egy ív, ami felső fogsoromon belül fut végig, teljesen belevájódott a nyelvembe, ami begyulladt, és egy hónapja néha begyógyul, néha újra rosszabb.

Nagyon fáj, az evés pedig egy rémálom így.

Mit tudnék ezzel csinálni?

2017. márc. 21. 19:58
 1/4 anonim ***** válasza:
Visszamenni az orvoshoz????
2017. márc. 21. 20:02
 2/4 A kérdező kommentje:

Mit tudna csinálni? Tágítják a felső fogsoromat ezzel az ívvel, és minél tágabb, annál közelebb kerül a nyelvemhez.

Csak úgy lehetne megoldani, ha valamelyiket kiveszik?

2017. márc. 21. 20:08
 3/4 anonim ***** válasza:
Mivel ÉN nem vagyok fogorvos, ezért nem tudom, mit tud tenni, de az egész biztos nem normális, hogy vágja a nyelvedet, valami nem jól van beállítva.
2017. márc. 21. 20:10
 4/4 anonim ***** válasza:
Vissza kell menned a fogorvoshoz. Az éles részeket le tudja csippenteni, visszahajlítani vagy lepolírozni. Nem normális hogy felsérti a nyelvedet, egy ilyen seb könnyen elfertőződik (a szájban nagy mennyiségű baktériumtömeg fordul meg egy nap alatt, ráadásul a nyelvbimbók között megtapadhatnak).
2017. márc. 21. 20:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!