Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mitől lehet aftám?

Mitől lehet aftám?

Figyelt kérdés
Észrevettem hogy álltalában szájvizezés után pár nappal kijön, ezért azt abbahagytam. Egyik nap ittam páinkát pár órára rá ki is jött. Azt gondolom hogy mindkettő fertőtlenítő hatású, ez lehet a közös pont. Szóval ezek után kerülnöm kéne az ilyeneket?

2017. márc. 9. 22:04
 1/2 anonim ***** válasza:

Ha megsérül a nyálkahártya, az afta lecsap azonnal, főleg ha az immunrendszer nem eléggé erős.

Hogy mi váltja ki az aftát, a mai napig nem tudjuk pontosan. Ezért fontos, kerülni az olyan tényezőket, amik tapasztalataid szerint kiváltják. Tehát, elképzelhető hogy az említett két dolog is közben játszik, de jó részt a nyálkahártya épségén és az immunrendszeren múlik.

2017. márc. 9. 22:08
 2/2 anonim ***** válasza:

A közös pont inkább az alkohol, illetve hogy mennyi ideig volt a szádban. Szájvíznek inkább keress alkoholmenteset és ne öblögess tovább, mint ahogy írják.

Egyébként a sima bolti (nem a házi!) pálinka max. 55%-os lehet, de ez valójában kevés a fertőtlenítő hatáshoz - ahhoz legalább 70%-osnak kellene lennie.

2017. márc. 10. 18:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!