Mennyi egy fizikai hatás érte gyökérkezelt fog élettartama?
Figyelt kérdés
Az esetemben metszőfogról van szó, de akármilyen tapasztalat érdekelne :) (szürkülés, érzékenység, törékenység stb)2017. márc. 6. 21:43
1/4 anonim 

válasza:

1-2 év múlva el fog szürkülni a fogad, és törékenyebbé válik, hiszen egy halott fogról beszélünk. Érdemes koronát csináltatni rá, mielőtt ezek bekövetkeznek.
2/4 anonim 

válasza:

Nekem két alsó metszőfogam gyökérkezelt, ráadásul olyan aminek a koronájának egy része egy balesetben le is tört és kissé csorbák.Köszönik szépen kb 30 éve megvannak, színben kissé fakóbbak mint a többi, de nem feltűnő. Habár gondolom az sem nem mellékes, hogy milyen gént sikerült örököljél, ami meghatározó a fogaid egészségének szempontjából.
3/4 A kérdező kommentje:
Azta! Most adtál egy csomó reményt, köszönöm, eddig aludni sem tudtam, mindenhol csak rémtörténeteket hallottam a gyökérkezelt fogakról.. <3 :D
2017. márc. 7. 17:44
4/4 anonim 

válasza:

Feleslegesen aggódsz, szerintem a leggyakrabban adott fogorvosi kezelések egyike, annak érdekében hogy ne kellejen kihúzni a fogadat. Ha viszont egy gyökérkezelt fogad a későbbi életed során úgy beromlik hogy begyullad, akkor már kilőttél minden lehetőséget, nem tud vele az orvos se mit csinálni, akkor már el kell távolítani. Főleg a bölcsességfogak azok amikeknek a sorsa általában az, hogy majd ki kell húzni 40 éves korodra, azon egyszerű oknál fogva, hogy annyira kibaaaszott hátul vannak, és olyan nehezen hozzáférhető helyen hogy nem lehet őket fogkefével elérni és nehéz tisztán tartani. Én legalábbis így jártam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!