Mitől fájhat a gyökérkezelt foga a páromnak?
Este fáj neki jobban, napközben alig/kevésbé, picit kiemelkedik, rágásra és melegre érzékeny (=iszonyatosan fáj), rágásra jobban. Tavaly júniusban gyökérkezelve volt. A röntgen alapján két orvos alapján is tökéletes a gyökértömés (csúcsig érő, falálló, hézag- és buborékmentes). Szuvasodás nincs rajta.
Mitől lehet?
A gyökérkezelt fognak nem szabadna fájnia, mert nincs benne ideg ami a fájdalomért felelős. Ha az ideget nem megfelelően ölték ki, akkor szokott fájni. Rosszabb esetben gyulladt tályog is keletkezhet a foggyökér alatt. Menjen fogorvoshoz, mert nincs jól gyökérkezelve a foga.
Én is így jártam. Nekem tályog lett a gyökér alatt..
vigasztal, hogy nekem mindig mindegyik gyökérkezelt fogam fáj?
- szépen beszürkülnek
- kítűnő hó-előrejelzők
- pár év után le/összetőrnek
ja, és nekem nem 3/4 csatornásak, hanem 5-6... sosem tudják a fogorvosok, h kiszedték-e az idegeket (szerintem nem) mert egyes csatornák rövidebbek, és nem kerül a járat feltárásra, de csak egy vékonyka hártya marad a tömés és az ideg közt, és pokolian fáj, míg el nem hal... (amikor elhal, akkor lesz porózus a fog. akár 20 év is)
nincs erre a bajra röntgen. a legjobb a foghúzás az ilyen többcsatornás fogra.
gyerekcipőben jár még e téren a fogászat, a fogorvosok kis egyetemi könyvecskéjében 3 csatorna a definició az őrlőfogaknál...
e van...
szegfűszeg, ezüstkolloid, hideg vizes öblögetés, esetleg gyulladáscsökkentő-fájdalomcsillapító alkalmankénti bevétele a megoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!