Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mennyi az esély arra, hogy a...

Mennyi az esély arra, hogy a gyökérkezelt metszőfogam életem végéig jó lesz?

Figyelt kérdés
Szóval most leszek 15 éves, és egy kis baki miatt (edzésen szájbarúgtak) begyulladt a fogam, az SZTK-s orvos szerint muszáj volt gyökérkezelni. (Amúgy mindenkit megnyugtatok, aki gyökérkezelés előtt áll, egyáltalán nem fáj, én még érzéstelenítőt sem kaptam, viszont lelkileg kicsit megviselt hogy mekkora tűket dugott fel az orvos.. :D ) az a gondolat nyugtalanít, hogy neadj' Isten le-/eltörik vagy egyéb kellemetlen dolog miatt foghíjas leszek, ráadásul nem fogok tudni szotyizni :D Tudom, hogy létezik fogpótlás, de azért annak az ára nem kicsit húzós, meg azért mégis.. szóóval valaki járt már hasonló cipőben, mint én? Gondolom nem én vagyok az egyetlen szerencsétlen akinek a metszőfogát kellett gyökérkezelni.. :'D

2017. jan. 27. 13:24
 1/6 anonim ***** válasza:
Nyugi, ha én a gyári fizumból kispóroltam már 4 fogam helyére az implantátumot, akkor bárki megteheti...
2017. jan. 27. 13:30
 2/6 A kérdező kommentje:
Lehet hogy ezek most rohadt buta kérdések, de milyen implantátummal élni? Fájt a beültetés? Melyik fogaid azok? Mennyi idő volt, mire kaptál időpontot és ténylegesen beültették? (Mennyi időt kellett foghíjasan létezned? :D) Altattak vagy csak érzéstelenítőt kaptál? Te mi miatt lettél foghíjas? És az implantátunot személyre szabják vagy van egy standard minta és mindenki olyat kap? Mondjuk az elég gáz lenne.. :D Járnod kell velük kontrollra?
2017. jan. 27. 13:39
 3/6 anonim ***** válasza:

Hat mindhárom örlőfog, az egyik helyén egy koronás fog volt 15éven át, de mindig paráztam, hogy vajon mikor fog leesni a korona, úgyhogy egyszer meguntam, kihúzattam a csába, aztán annak a helyén lett az első...

Lényegébem csak egy fém csavar ami bele van rögzítve az állkapocsba és a tetejére rá tudnak valahogy erősíteni egy fog kinézetű dolgot, amit természetesen személyre szabnak... a másik kettő meg később tönkrement fogak, amiket gyökérkezelni kellett volna, de én soha többet nem akarok velük bajlódni, ami tönkremegy, annak a helyén implant lesz nincs mese.

Én az altatástól parázok, jobban szeretek ébren lenni, rendesen leérzéstelenítenek, úgyhogy fájni nem fáj, csak marha kellemetlen... kontrollra meg én ígyis úgyis járok negyedévente 27éves korom óta, mert akkortól úgy látom, hogy érdemes... inkább kontrollra kiadok párezret 3 havonta, minthogy mégegyszer életemben úgy fájjon, mint akkor fájt...

2017. jan. 27. 13:50
 4/6 A kérdező kommentje:
Értem :) azét nagyon remélem, hogy nem kell megválnom a metszőfogamtól, már úgy hozzám nőtt xD
2017. jan. 27. 18:38
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Egy élettelen fogról van szó ami azt jelenti, hogy megszűnt a tápanyagellátása. Évek alatt folyamatosan fog veszíteni többek között a víztartalmából, így egyre törékenyebbé fog válni. Ha már elér egy kritikus pontot, akkor törni fog. De addig hosszú évek is eltelhetnek.
2017. jan. 27. 20:07
 6/6 A kérdező kommentje:

Basszus.. akkor elkezdek spórolni

Köszi a választ :)

2017. jan. 27. 21:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!