Milyen gyakori hányás teszi tönkre a fogakat?
Biztos nem tesz jót nekik,de maga a hányás oka aggasztóbb.
Én kb 4-5 éve hánytam utoljára.
És olyan max 5ször életemben.
Negyes valaszolo:
Mar miert ne romlana a foga a hanyastol?
Konkretan sokkal sulyosabb folyadek, mintha cukrosat enne, ugyanis a gyomornak eleg savas a tartalma, sokaknak a nyelocsovet is vegigmarja amikor hanynak.
14-15 voltam mikor kéthetente hánytam és nem azért mert attól húdevékony leszek, vagy azért mert jó buli. Csak egyszerűen bűntudatom volt és akkora tragédiának éltem meg hogy többet ettem, hogy ezt az egyetlen módot láttam.
Azóta sokáig nem jött elő. Sikerült kontrollálnom magam de mostanában megint ez van pár hónapja. Diétázom, edzeni is járok de láttam, hogy visszaszedtem 3kgt és egyszerűen utálom mikor rámjön az ehetnék.
Ez olyan mintha egy drogosnak azt mondanád, hogy a drog rossz. Tudja és én is tudom de nem tudok mit csinálni mert akaratgyenge vagyok és eszek
Háááát, ez nagyon úgy hangzik, mintha bulimiás lennél. Nem vagy akaratgyenge, ez egy betegség. Van rá gyógymód.
A hányás tényleg károsíthatja a fogakat, több mindentől függ, hogy mennyire (pl. fogzománc erőssége), de az emésztőrendszernek sem tesz jót, főleg, ha többször fordul elő havonta. Plusz tönkrevágja a bélflórát, ami az immunrendszer kb. 80 százaléka. tehát fogékonyabbá tesz a fertőzésekre is.
De ha tévedek, és mégsem bulimia, akkor is keress fel egy orvost, mert ennek súlyos következményei is lehetnek akár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!