Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Sürgős! Gyakori, zöld (epés?...

Sürgős! Gyakori, zöld (epés? ) hányás lehet alkoholtól?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Tegnap vendégeink voltak, vacsoráztunk aztán iszogattunk este. Igazából nem vészesen sokat, viszont többfélét - egy pohár bort, egy üveg sört, 2-3 vodka-narancsot, és pár pohár likőrt (18%-osat csak).

Az élettársam ma reggel 1-2 órája folyamatosan köhög, 15 percenként zöldet hány. Ez lehet az alkoholtól, normális jelenség, vagy van valami nagyobb baj? Alapvetően ő jobban bírja az alkoholt, mint én, de most én másnapos sem vagyok, ő pedig teljesen kivan.

Aggódom, hogy valami nagyobb baj is van, mint a másnaposság, sosem láttam még valakit zöldet hányni...

Tenni mit lehet ellene? Van itthon többféle gyomorra való gyógyszer is, meg vitaminok. Vagy hagyjam hogy kiadja, és majd elmúlik? Segítsetek!

2013. jún. 16. 10:19
 1/6 anonim ***** válasza:
A hányás egy dolog. Az epehányás is,hiszen ha üres a gyomra, egy idő után ez természetes. És lehet az alkoholtól. De a köhögés .... Szerintem menjetek el ügyeletre.
2013. jún. 16. 10:23
 2/6 A kérdező kommentje:

Nem üres a gyomra, igazából többet evett tegnap mint én (reggeli, ebéd és bőséges vacsora, aztán még rágcsáltunk pisztáciát meg kekszet miközben italoztunk - én összesen csak vacsorát ettem tegnap), ezért is aggódok :(

Még várok 1-2 választ de erősen az ügyelet felé hajlok én is, csak nem tudtam, hogy tényleg súlyos-e a dolog vagy csak én aggódom túl, mert őt meg művészet orvoshoz rángatni...

2013. jún. 16. 10:27
 3/6 anonim ***** válasza:

Többszöri hányás után már akkor is üres valaki gyomra,ha előtte sokat evett,hiszen,amit megevett kihányta.

Mi történt,jobban lett?

2013. jún. 16. 17:57
 4/6 A kérdező kommentje:

De nem hányt szilárdat, csak epét.

Egyébként 3 óra ellenkezés után lenyomtam a torkán egy daedalont, meglepetésre utána nem hányt. Később itattam kortyonként és még később etettem vele sós krumplis pitét, már sokkal jobban van.

Csak felhúz, mert ahányszor valami baja van, órákig-napokig-hetekig kell könyörögni mire orvoshoz megyünk/gyógyszert vesz be, merthogy "elmúlik az magától". Aztán meg van lepődve, ha belédiktálok egy gyógyszert és érdekes módon HAT.

Mindenesetre köszönöm a válaszaidat:)

2013. jún. 16. 19:08
 5/6 anonim ***** válasza:

Akkor OK!

Amúgy tipikus pasi:)

2013. jún. 16. 19:45
 6/6 A kérdező kommentje:
Igen, én is mindig mondom neki, hogy az orvosfóbia az ilyen veleszületett jelenség a férfiaknál...
2013. jún. 17. 00:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!