Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Sorozatos fog letörés?

Sorozatos fog letörés?

Figyelt kérdés
Folyamatosan törnek le a fogaim hiába mosok fogat napi 2x, és szinte havonta megyek ez miatt fogorvoshoz de nem akar szűnni a jelenség, lehet ezt azzal összefüggésbe hozni azzal hogy nemrég kiderült hogy elég súlyosnak mondható vas hiányom van? És mit lehet ez ellen tenni még?

2017. febr. 4. 20:59
 1/8 anonim válasza:
Lehet. De egyébként a fogad élei nem átlátszóak? Mert ha igen akkor saverózió, került a szénsavas savas cuccokat
2017. febr. 4. 21:53
 2/8 anonim ***** válasza:
A fogak romlását inkább a kalciumhiány okozza.
2017. febr. 4. 22:16
 3/8 A kérdező kommentje:
Igazából használna bármit is az ha ezeket a fogakat kihúzzák és mű foggal pótolni? Na meg mennyibe kerül ez a dolog már mint hogy 1 műfog mennyibe kerülhet?
2017. febr. 4. 23:43
 4/8 anonim ***** válasza:
Szerintem D-vitamint kellene szedned. A műfogakat nem ajánlom, amíg megoldható a fog kijavítása másképp. Ha gyengék a fogaid, nem kizárt, hogy az állkapocscsontod is gyenge, amibe beültetnék a műfogat, ebből csúnya komplikációk lehetnek. De ezt megbeszélheted a fogorvossal is, plusz nem ártana valami egészségesebb étrend.
2017. febr. 5. 00:31
 5/8 anonim ***** válasza:

kalcium bevitelét kell fokozni és megszűnik a fogak törése,csökkeni fog a mértéke

Tej,tejtermékek fogyasztása javasolt

vashiánytól is lehet,de ez inkább a kalcium hiánya okozza.

Jobbulást,mielőbbi gyógyulást kívánok!

2017. febr. 5. 06:08
 6/8 anonim ***** válasza:

Nekem is letört a nyáron egy fogam. Kiderül nemrég nekem is, hogy vashiányos vérszegénységem van. Pluszban, mint írták fehérek is a végei, de már egy éve alig iszom szénsavasat. Kalciumot most akarok elkezdeni.

Okoznak valami gondot, mert nekem a hátsó volt és enni is tudtam rajta. Neked mit csinált vele a fogorvosod?

Egy implantátum, 100 ezerbe is kerülhet. Ha nem muszáj, ne húzasd ki!

Engem rábeszéltek a koronára, 30.000 forintba került.

Ehhez kecsiszolták a fogat és csak egy kis csonk maradt a helyén, erre rakják rá a koronát. Nos nekem olyan szépen sikerült, hogy 2 hónap alatt elrohadt a fogam, ami panaszmentes volt, hogy holnap mehetek húzatni ki. Rosszul rakta fel és aláment a lepedék, valamint alapból nem jó koronát csináltak rá. Ha nem engedtem volna, hogy hozzá nyúljanak, még most is lenne egy használható fogam.

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy gondold meg, kell-e vele valamit csinálni. Ha a pótlásra szánod rá magadat keresd meg a legjobb fogorvost, ne sajnáld rá a pénzt! Az a vicc, hogy a körzetinél ugyanúgy fizettem érte és még flegma is volt, mintha én tehetnék róla, hogy letört.

2017. febr. 5. 12:26
 7/8 A kérdező kommentje:
Az itteni fogorvos minden áron húzni akarja mivel az ő meglátása szerint menthetetlen és terjed de ha itt csinaltatnam meg az 2000-2500 euro testvérem otthon orfun tudd egy ilyen fogorvost ami elvileg nem körzeti és 50 ezret kér 1 fogert de az is 500 ezerig fel menne az ára de akkor is csak a menthetetlen fogak vannak cserelve és ami igazán nyomasztó hogy látható helyen vannak szóval az ilyenek mint nevetés mosolygas és lassan az éves ki van csukva
2017. febr. 5. 14:27
 8/8 anonim ***** válasza:

Nagyon sajnálom. Nekem is egy vagyont kellett már ráköltenem a fogaimra :(

Annyira irigyelem, akik semmi baj sincs a fogaivalm de hát ez van...

Gondolom akkor Ausztriában vagy Németországban laksz, ott tényleg nagyon drága a fogorvos. Nem hiába járnak sokan onnan Magyarországra. Régebben egy bácsival találkoztam Hamburgból, mikor fogszabályozásra jártam.

Teljesen másfele lakom sajnos, úgyhogy nem tudok ajánlani

A korona, híd stb. egyáltalán nem támogatott itthon sem, ezért nem éri meg a kontár körzetihez menni. Persze lehet köztük jó is, de nekem két fogam bánta eddig.

Azt is számítsd bele, hogyha itthon csináltatod, akkor jó sokszor visszakell járni. Egy foggal is 3-szor voltam, teht eléggé meggondolandó.

Sok szerencsét!

2017. febr. 5. 18:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!