Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Hogy lehet hogy 22 évesen egy...

Hogy lehet hogy 22 évesen egy szimpla fogmosástól a fél fogam a számba maradt?

Figyelt kérdés

Nagyon bepánikoltam tőle, még soft fogkefém is van,tegnap nyugiba mosom a fogam,erre hirtelen éles fájdalom gondoltam bele ment a sörte az ínybe vagy hasonló,de neem szépen a fél fogam gondolta magát és kitört? a helyéről. De nem volt reccsenés,semmmi csak leesett :(

Mondjuk tudniillik ezzel a foggal a doki 1 éve megszenvedett,mert spirális szuvasodás volt,rettentő nehéz volt betömni, és mindig is fájt ha keményre haraptam de a tömés nem volt magas,valamint az íny illetve a fog közti részen volt egy lyuk amit nem lehetett betömni.

De ez akkor is szörnyű,múlt hónapba húzták ki a mellette lévő társát,most holnap ezt is ki kell mert alapból rossz fog volt, egyszerűen annyira mélyen érint hogy 2 rágó marad azon az oldalon és mikor lesz pénzem implantátumra..

De nyafogásról ennyit,kérdésem végülis az hogy hogy a p..csbe törhetett le így hirtelen magától mikor nem is mozgott meg semmi?? Ha letört,inkább levállt..

Ez annyira kínos komolyan..

2014. máj. 21. 13:32
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Nemtom, nekem egyszer szotyizás közben tört le a fogam, időnként vannak furcsa dolgok... Valószínű nagyon elgyengült már.
2014. máj. 21. 13:33
 2/15 A kérdező kommentje:

Jaa és ami a legfontosabb most alapból nem,de piszkosul fáj :S Ha iszok és hozzáér a víz/üditő annyira belenyillal,csipegetve tudok enni is, és nem a fog fáj ( na igen mi is fájna azon) hanem az íny ahol volt a fog.

Így holnap ha kihúzza akkor be fogok rossálni az injekciótól igaz?? Végülis gyulladt ínybe megy..

Maradék fog amúgy kemény,nem mozog tehát nem lesz egyszerű kihúzni..

Miért van ilyen erős,nyílaló fájdalom a helyén?

2014. máj. 21. 13:35
 3/15 anonim ***** válasza:
vitamin hiány
2014. máj. 21. 13:47
 4/15 anonim ***** válasza:

Táplálkozási probléma. Sok volt a cukros üdítő.

Lehet, hogy még így sem kell kihúzni. Gyökértömés és a maradék részt televágni fémmel, hogy összetartsa meg egy félvödör fogtöméssel, akkor legalább marad valami ott rágni.

2014. máj. 21. 13:51
 5/15 anonim ***** válasza:
79%

Leírtad a kérdésben a választ.

MÉG MA irány a fogdoki, mert nyilván fáj, hiszen a fog belseje szabadon van. Csúnya fertőzés lesz ha nem mész el.

2014. máj. 21. 13:52
 6/15 A kérdező kommentje:

Nincs pénzem sajnos felépítettni,meg olvastam olyankor már halott a fog,ugyanúgy letörhet,na ez nem hiányzik :S

Cukros üdítő találó sajnos..De ettől leesik az ember fél foga?

Fogdokim hétfőn rendel legközelebb,na azt nem bírnám ki,így kerestem hasonló minőségű dokit,ő meg csak holnap 6-kor tud ellátni,addig ne ijeszgess csak nem fertőzödik el :O

De marhára fáj,előbb is ittam, és azt hittem megint ki fog esni egy darab de elég masszív ami ott maradt.

Amúgy alapból ezen az oldalon nem rágtam mert mint mondtam mindig is fájt rágásra ez a fog már kb 1 éve,sőt ha húst ettem és véletlenül ezen az oldalon rágtam akkor mindig belement egy darab a 2 fog közé és addig fájt míg nem tudtam kivarázsolni..

Tehát "nem baj" hogy megszabadulok ettől a fogtól mert alapból rossz,csak gyűjthetek pótlásra ez a fájó nekem is meg a pénztárcámnak is :S

Körzetihez nem megyek,csak magán orvoshoz.

2014. máj. 21. 14:00
 7/15 anonim ***** válasza:

Jó, oké, nem "most rögtön", de minél hamarabb, mert tényleg nem jó az sehogyse így.

A fogépítéshez nem értek, meg kell kérdezni letörne-e, de vagy be kell építtetni (minél hamarabb!) vagy ki kell huzatni mielőtt nagy-nagy probléma lesz.

Te szerencsére még nem úgy jártál mint egyik felmenőm, akinek csonszilánk állt az inyébe. Ünnep volt, aztán hétvége, így beletelt vagy 4 napba mire eljutott fogászhoz. Addigra a fogdoki annyit tudott csinálni hogy puszta kézzel kihúzkodta az összes fogát... Meg adott morfint és antibiotikumot, mert rokonnak szó szerint kezdett lerohadni az állkapcsa.

2014. máj. 21. 14:10
 8/15 anonim ***** válasza:
Ne izgulj ettől nem fertőződik el, teljesen mindegy hogy letört, belülről rohadt el. Attól fáj, hogy a gyökérnél begyulladt és gennyesedés miatt nagy a nyomás, esetleg az ideg. Ilyenkor még a gyökércsatornát is nyitva lehet hagyni egy ideig a gyógyulás érdekében, ha a fog megmentése a cél. Ha húzva lesz akkor meg teljesen mindegy. ,
2014. máj. 21. 14:17
 9/15 anonim ***** válasza:

Most ez felső fogad?

Nagyrágó?

2014. máj. 22. 01:12
 10/15 anonim ***** válasza:

Mi az a "spirális szuvasodás"?

Egyébként lehet az is, hogy (tömés) mellé/ alá szuvasodott és amiatt tört le

2014. máj. 22. 01:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!