Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Hogy csinálja valaki, hogy...

Hogy csinálja valaki, hogy nincsen egy rossz foga sem?

Figyelt kérdés

A húgomnak és nekem eléggé elhanyagolták a fogainkat a szüleim. Nyáron csak akkor volt "fogmosás", ha mentünk vakahova stb.

Utána én elkezdtem rendesen ápolni kb. 10 évesen, a húgom meg továbbra sem törődik vele.

Nekem több, mint 10 rossz fogam van, beki meg egy sem. Én 24, ő 22 éves. Veszem hosszú évek óta az elektromos fogkefét, fogselymet, fogköztisztítót, szájvizet stb.

Ő meg megmossa néha, akkor is rövid ideig és nem is helyesen. Ő is ugyanolyan "ellátásban" részesült régen és mégis nekem megy tönkre.

Ha nem ápolnám rendesen, nem lenne fogam. Igazságtalan.

2017. febr. 3. 16:28
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Genetika
2017. febr. 3. 16:36
 2/13 A kérdező kommentje:

Egyébként nem vagyok irigy rá, csak érdekelt a miértje.

Mindenben ő szerencsés, szép, mint anya. Én meg teljesen apám fejét örököltem. Nekem rossz a szemem stb., még neki tökéletes.

Nem rá haragszom, hanem erre a rohadt genetikára.

2017. febr. 3. 16:39
 3/13 anonim ***** válasza:
Örökletes dolog is lehet, de már azon is gondolkodtam, hogy lehet éppen azzal szúrjuk el a fogainkat, hogy agyon sikáljuk, pláne ha kemény a fogkefe sörtéje.
2017. febr. 3. 16:41
 4/13 anonim ***** válasza:
62%

Apósom 89 éves. Az elmondása szerint életében jó ha 2-3 alkalommal megmosta a fogát, akkor is csak azért mert kötelező fogászati kezelésre ment (pl: katonaság)

1 darab olyan foga van ami kicsit letört, mert diót harapott ketté. De nincs egyetlen rossz foga, se lyukas, se tömött. Nem hiányzik egy foga sem. Ami a meglepő, hogy fehér is neki. A férjemnek hasonlóak a fogai, bár ő mos fogat napi rendszerességgel, de csak úgy sietősen.

Bizony Genetika az egész.

2017. febr. 3. 16:43
 5/13 anonim ***** válasza:

Igen, ezt kaptad a batyuba. De ha gondolod, próbáld ki az ayurvéda fogápolást kókuszolajjal.

[link]

2017. febr. 3. 16:43
 6/13 A kérdező kommentje:
Nem mosom agyon, csak puha sörtéjű fogkefével, mert a másik felsérti az ínyem.
2017. febr. 3. 16:51
 7/13 anonim ***** válasza:
Genetika
2017. febr. 3. 16:59
 8/13 anonim ***** válasza:

En ugy csinalom hogy genetika! :D

25 leszek, nincs egy lyukas, tömött, gyoker kezelt, akármilyen fogam!!!! Kint van mond a négy bölcsesség is, mindegyik fájdalom nélkül kinőtt es azoknak sincs semmi baja! Fogkovem sincs sehol.

Reggel es este mindig fogat mosok.

De a genetika az en titkom! :D

Es most lekopogom :D

2017. febr. 3. 17:17
 9/13 Metionin ***** válasza:

Simán lehet genetika, hogy te és a tesód más-más géneket örököltetek fogaak tekintetében. Nekem 26 évesen 1 db tömött fogam van, amit 9 évesen kellett megcsináltatni, mert anyám nem hitte el hogy az már csontfog és nem vitt dokihoz.

Nálunk egyébként ez a szájhigiénia dolog mindig el volt hanyagolva, én az óvodában jöttem rá hogy létezik fogkefe, de otthon utána sem mostam fogat, nem volt hozzá semmi. Iskolás koromban már kivergődtem magamnak a fogkefét meg a fogkrémet de mindig szájhúzogatva vettek újat ha tönkrement a kefe vagy kifogyott a fogkrém. De azóta mosom ezerrel, vigyázok rá, nekem fogkövem sajnos van de évente megyek leszedetni. A genetikával nem tudom nálunk mi van, anyámnak nagyon rosszak a fogai, szuvasak, letörtek, apámnak meg kb. 50 éves korára kihullott mind, nekem meg erős, fehér fogaim vannak. Nem tudom az övék milyen lett volna ha mossák is, de gyanítom, hogy nem voltak épp jó minőségű rágószerveik.

2017. febr. 3. 18:40
 10/13 A kérdező kommentje:

Ez ismerős nekem is! Az egyik 6-os fogamat azért húzták ki, mert anya nem hitte el, hogy csontfog. A többi meg épphogy menthető volt, de azóta rengeteg problémám van vele!

Útba kellene igazítani az ilyen tudatlan szülőket!

Írtam is ki ide egy kérdést, hogy detto így volt nálunk is, mint nálad.

2017. febr. 3. 19:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!