Kedves fogszabályzósok! Ti hogy tisztítjátok a készüléket úgy, hogy ne maradjon alatta lepedék?
4. napja van fogszabályzóm és már szinte teljesen megszoktam (alig szúr valahol, már rágni is tudok nagyjából), de a tisztításával nem állok sajnos a helyzet magaslatán. Pedig vettem olyan kézi ortho fogkefét, aminek a közepén rövidebbek a sörték, használom továbbra is a saját elekromos fogkefémet, de nagyjából ennyiben ki is merül, amivel megyek valamire...
Vettem ilyen fogköztisztító kefét is, de az a baj, hogy nem fér be a bracketek közé, olyan szorosan állnak a fogaim. De ami a legjobban idegesít, a fogselyem, na annak a betuszkolása az ív alá és a fogak közé...hagyjuk inkább (régebben is használtam fogselymet, most is szeretnék, dehát :D). Eddig minden este végigküzdöttem valahogy, hát 45 percem elment vele, de ennyire se időm se idegzetem nem lesz még 1,5 évig, addig lesz fent a fogszabályzó.
Ti hogy tisztítjátok, hogy a fogaitok ne romoljanak el alatta? Már huszonéves vagyok, soha nem volt lyukas fogam és nem szeretném, ha e miatt lenne az első.
+1: Akinek gyűrűje is van, azt hogy a fenébe lehet tisztítani, hogy semmi ne menjen alá? Nekem még nem tették fel azt, de nagyon parázok tőle...
Szia.
Átérzem a helyzeted. A tisztítást én is utálom, nekem is kb. 25-30 perces rituálé esténként. Reggel nem bíbelődök vele, csak fogkefével megmosom.
Sima fogkefét, fogszabályzós fogkefét, két méretű fogköztisztítót és fogselymet használok. Ha aggódsz a fogaid épsége miatt, akkor használj hetente egyszer Elmex gélt, jót tesz a fogaknak.
Szerintem próbálj ki vékonyabb fogköztisztítót, van vagy 4 féle méretű. Biztos, hogy hasznos lenne, meg nem hiába ajánlott a használata. Én szoktam még kihalászni kaja darabot, amit a fogkefével nem tudok.
Nekem fél éve van fenn a felső és kb. 2 hete az alsó!
Reggelente csak fogkefével(colgate,sűrű vékony szálú)egyszerű fogkrémmel mosok,aztán reggeli és ebéd után a legvékonyabb fogköztisztitó + fogkefe,vacsora után jön a fogselyem + fogkefe ami mostmár kb. 20 perc és ez minden nap.
30/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!