Gennyes fogat ki lehet húzni?
Egy bölcsessèg fogròl van szó,gennyes,ès be van dagadva az arcom is,tehàt nem csak a fog gyökerèn van gennyzacskó,a kèrdès az,hogy így kihúzhatja a fogorvos? Mivel ugye fenn àll a veszèly,hogy a genny a vèrbe kerülhet. Előre is köszi a vàlaszokat !
20/L
Milyen vérbe? Inkább így veszélyes, hogy egy gennyes foggal, feldagadt arccal élsz. Ki lehet húzatni persze, én is ezt tenném, és megszabadulnék tőle, de erre azt fogják szerintem mondani, hogy előbb le kell vinni a gyulladást. Lehet az érzéstelenítés nem tudja kompenzálni így a gyulladást és fájdalmasabb a kihúzás.
De én inkább ezt vállalnám, mert hamarabb meg lehet szabadulni tőle és el is van intézve :)
Nekem ugyan nem a bölcsességfogamnál, hanem mellette a rágófogam gyökerén gennyes tályog volt, ami már olyan nagy volt, hogy az ínyem is megdagadt, és ínyen keresztül szivárgott a genny. A fogorvosom megműtötte. Speciális érzéstelenítést kaptam, felvágta az ínyemet, a gennyesedést leszívta, és szépen óvatosan kiszedte a fogat.
De sok fogorvos nem ilyen óvatos, és simán kihúzza mindenféle röntgen, vagy kezelés ellenére.
Ha nincs jó fogorvosod, akkor kérj antibiotikumot, és várj amíg elmúlik a gyulladás.
Minél hamarabb ki kell húzni!
Ha gennyes a fog gyökere az nagyon komoly egészségi problémákat okozhat.
Hajhullás, ízületi gyulladások, szívbetegségek stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!