Gennyes ínygyulladás vagy valami ilyesmi mit tegyek vele?
Figyelt kérdés
2 napja van a számba a leghátsó fogam mögötti íny területen (ahol majd a bölcsességnek kell lennie) egy ilyen kis göb szerű képződmény. Nem piros de fáj és ha megnyomom akkor sárga genny jön ki belőle de csak egy kicsi és utána meg vérzik. Corsodil- al öblögetek de nem nagyon változik. Ez mitől lehet illetve milyen jó házipraktikák vannak rá?
Sós vízzel is öblögethetsz. De nekem a legjobban a grapefruitcseppes vált be (pohár vízbe 2-5 csepp grapefruitmag kivonat.), naponta többször, és utána ne igyál legalább fél órát. Ne piszkáld, ahol be van gyulladva. Nem tudom, vény nélkül tudsz-e szerezni, ami még nekem nagyon jó volt, a Mundisal gél, azt csak patikában kapsz.
2015. aug. 30. 12:07
2/9 A kérdező kommentje:
Köszi megpróbálom a sós vizet ha nem jó akkor meg a tobbit
2015. aug. 30. 12:23
3/9 anonim válasza:
Amíg a gyulladás oka nem szűnik meg (pl. bölcsességfog), addig a házipraktikák csak ideiglenesen használnak vagy akut gyulladás esetén konkrétan semmit sem érnek. Menj el fogorvoshoz minél előbb!
Egyébként a corsodyl a legjobb antibiotikus szájvíz, ha ez nem használ akkor már csak szakember segíthet.
2015. aug. 30. 22:34
4/9 A kérdező kommentje:
Jó de a bölcsességem még tuti nem nő (amúgy lehet hogy nincs is ott bölcsességem) de 14 éves vagyok és a fogaim késöbb estek ki és nőttek ki mint az átlag. Szóval szerintem nem az a baja. És nem is gyulladt mert nem piros csak fáj és gennyes.
2015. aug. 31. 00:14
5/9 anonim válasza:
Azt hogy nincs ott bölcsességfog egy röntgenből derül ki és nem a te véleményedből. Annak meg hogy a többi fogad hogyan és mikor tört elő, semmi köze sincs a jelenlegi helyzethez.
A genny a gyulladás mellékterméke, a jelenléte bizonyítja hogy gyulladás van. Méghozzá nem az ínyed gyulladt be (az tényleg piros lenne), hanem mélyebben van egy tályog, amiből a genny távozik. Sürgősen el kellene menned egy fogorvoshoz, mert a dolog odáig is fajulhat hogy ha a genny túltermelődik és nem tud hová ürülni akkor az egész arcod feldagadhat, arról nem is beszélve hogy felerősödik a fájdalom és az immunrendszer is terhelődik (magas láz, legyengült szervezet).
2015. aug. 31. 10:40
6/9 anonim válasza:
"Egyébként a corsodyl a legjobb antibiotikus szájvíz, ha ez nem használ akkor már csak szakember segíthet."
Ezzel azért vitatkoznék, saját tapasztalatból a grapefruitcseppes oldat jobb.
2015. aug. 31. 11:59
7/9 anonim válasza:
"Ezzel azért vitatkoznék, saját tapasztalatból a grapefruitcseppes oldat jobb." A saját tapasztalat itt csak egy embert jelent, egy szakembernek jóval több tudása és gyakorlati tapasztalata van (parasztlogika). Ne általánosíts, főleg úgy ne hogy a te problémádnak köze nincs a feltett kérdéshez.
2015. szept. 1. 16:24
8/9 anonim válasza:
Nem általánosítok, annak az állításnak mondtam ellent, hogy ha a Corsodyl nem használ, akkor már csak szakember segíthet. Igen, ez a saját tapasztalatom, EGY ellenpélda, de ellenpélda. De mellesleg a páromnak és az édesanyámnak is segített a grapefruitcseppes oldat. Egyébként meg honnan veszed, hogy az én problémámnak nincs köze a kérdéshez? Konkrétan van köze hozzá, mivel bölcsességfog feletti ínyrész többszöri gennyes gyulladásánál alkalmaztam kezelésként, azóta már megelőzésként. Mellesleg orvos is látta, először műteni is akarta, majd mikor látta, hogy milyen szépen javult azt mondta, hogy akkor inkább nem nyúl hozzá.
2015. szept. 1. 19:24
9/9 anonim válasza:
A gyulladás nem magától varázsolódik oda, hanem mindig valamilyen oka van. A corsodyl meg a többi ecsetelés és öblögetés maximum a TÜNETEKET kezeli, akár időlegesen meg is szünteti, de a gyulladás OKÁT nem tünteti el. Legyen az ok akár csak fogkő vagy bölcsességfog, tályog, ciszta, akármi - azt csak és kizárólag szakember tudja helyesen megállapítani és kezelni.
Lehet hogy jót akarsz, de ha a kiváltó ok nem szűnik meg, akkor idővel csak rosszabb lesz.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!