15 évesen gáz, ha már kihúztak 3 fogamat?
Bocsi, hogy nem válaszolok de nekem holnap fogják húzni az elsőt, szintén 15 éves vagyok!
Neked mikor húzták ki őket és milyen érzés? Én nagyon félek, az eenyém be van gyulladva. Nekem a szüleim nem vittek orvoshoz. Milyen érzés utna, hogy nincs ott fog?
Neked pótolták őket?
Nekem 5 fogamat kell állítólag kihúzni..
1-ső válaszolónak azt tudnám mondani, hogy kapsz érzéstelenítőt ami egy kicsit fáj, de elviselhető, és nem nagyon érzed ahogy kihúzzák. Viszont ha be van gyulladva, az rettenetesen fáj, én pl. szájsebészeten végig sírtam azt a másfél órát amit össze szenvedett vele. Csak azt tudom mondani, hogy nem kell félni, mert csak rosszabb lesz. Az utánalévő napokban fájni fog a helye, gyógyszerrel tudod csillapítani. A helyét szívni és piszkálni nem szabad. Enni is 1 hétig ilyen darabos kajákat nem kéne (szezámmag, rizs stb..).
Második válaszolónak --> Mivel fájt, nem lehetett gyökérkezelni, ezért kelett húzni. De gyökérkezelés nem ajánlott (főleg kampós gyökerű fognál) mert teljesen nem lehet gyökérkezelni az ideget a végéig. A gyökérkezelés pedig csak ideiglenes megoldás ált. 5 évnél tovább nem tart, mert maga fog szétrohad (ezt a fogorvos mondta, utána is kerestem, és többen is ezt mondják róla)
Nekem 14évesen mind a 4db 6-ost kivették mert már alapból rossz volt amikor kijött, gyökérkezelni se lett volna értelme mert amint kint volt az egész csonkra tört... A többivel semmi gond, azóta se, fogkő is ritka.
Ha lehet gyökérkezeljék de ha menthetetlen akkor nem lehet mit tenni.
22L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!