Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » 15 évesen gáz, ha már kihúztak...

15 évesen gáz, ha már kihúztak 3 fogamat?

Figyelt kérdés
Fájt az a három fogam, látszólag nem lehetett látni semmit róluk, ezért kellett röntgen. Azon látszódott, hogy mind a háromnak a közepe lyukas volt. Amikor fúrta a doki őket, mindig fájtak, ezért írt fel gyógyszert. Kétszer dalacint, aztán egyszer dalacint (csak az erősebbiket), utána még kétszer vagy háromszor augmentint, aztán egyszer az erősebbik augmentint. Fél évig csak így szórakozott, hogy szedjem a gyogyszereket meg minden. Aztán az egyikkel már nem lehetett mit csinálni, ki kellett húzni, szájsebészeten (kampós volt nagyon a gyökere és a fogorvos ezt nem vállalta) ott is több mint másfél órát voltam bent, mert nem bírta kiszedni (vésni kellett, szét kellett darabokra törni stb, érzéstelenítő nem hatott pedig 2-őt kaptam). Majd mire visszamentem a fogorvoshoz (1 hónap múlva, (ezt mondta a doki, hogy várjak vele 1 hónapot, mire a többit csináltatom)). Visszamentem a fogorvoshoz, és megint gyógyszert akart felírni, és meg elköszöntem tőle, hogy inkább hagyjuk, megyek máshoz. Kerestem egy másik fogorvost. De addigra a másik kettő olyan rossz lett, hogy ki kellett mind a kettőt húzni (ezt már másik fogorvos csinálta). Ez nagyon gáz, hogy már 3 fogam kihúzták?
2017. jan. 12. 18:21
 1/8 anonim ***** válasza:

Bocsi, hogy nem válaszolok de nekem holnap fogják húzni az elsőt, szintén 15 éves vagyok!

Neked mikor húzták ki őket és milyen érzés? Én nagyon félek, az eenyém be van gyulladva. Nekem a szüleim nem vittek orvoshoz. Milyen érzés utna, hogy nincs ott fog?

Neked pótolták őket?

Nekem 5 fogamat kell állítólag kihúzni..

2017. jan. 12. 18:27
 2/8 anonim ***** válasza:
És én is Dalacint szedek! Gyökérkezelni nem lehetett őket?
2017. jan. 12. 18:28
 3/8 A kérdező kommentje:

1-ső válaszolónak azt tudnám mondani, hogy kapsz érzéstelenítőt ami egy kicsit fáj, de elviselhető, és nem nagyon érzed ahogy kihúzzák. Viszont ha be van gyulladva, az rettenetesen fáj, én pl. szájsebészeten végig sírtam azt a másfél órát amit össze szenvedett vele. Csak azt tudom mondani, hogy nem kell félni, mert csak rosszabb lesz. Az utánalévő napokban fájni fog a helye, gyógyszerrel tudod csillapítani. A helyét szívni és piszkálni nem szabad. Enni is 1 hétig ilyen darabos kajákat nem kéne (szezámmag, rizs stb..).

Második válaszolónak --> Mivel fájt, nem lehetett gyökérkezelni, ezért kelett húzni. De gyökérkezelés nem ajánlott (főleg kampós gyökerű fognál) mert teljesen nem lehet gyökérkezelni az ideget a végéig. A gyökérkezelés pedig csak ideiglenes megoldás ált. 5 évnél tovább nem tart, mert maga fog szétrohad (ezt a fogorvos mondta, utána is kerestem, és többen is ezt mondják róla)

2017. jan. 12. 18:51
 4/8 A kérdező kommentje:
Egyébként nekem most húzták ki 1 hónapja a harmadik fogamat.
2017. jan. 12. 18:53
 5/8 anonim ***** válasza:
Gáz is meg nem is. Mert a fogak állapotában a genetika is közrejátszik, és te moshatod mindenfélével a fogadat ha rossz genetikát örököltél, amivel romlik a fogad. DE! Gáznak mondható, azért, mert ha itt nincs genetikáról szó, az azt jelenti, hogy nem mosod normálisan rendszeresen a fogad ahogy kell! Napi 2szer, 2 percig kell mosni a fogat. Válts elektromos fogkefére, sokkal könnyebb és hatékonyabb. Szóval előzd meg azt, hogy több fogadat ne kelljen kihúzni!
2017. jan. 12. 20:28
 6/8 A kérdező kommentje:
Naponta 2x szoktam fogat mosni, mindig mostam rendesen, rágózni is szoktam, mostanában már szájvizet is használok.
2017. jan. 12. 21:13
 7/8 anonim ***** válasza:

Nekem 14évesen mind a 4db 6-ost kivették mert már alapból rossz volt amikor kijött, gyökérkezelni se lett volna értelme mert amint kint volt az egész csonkra tört... A többivel semmi gond, azóta se, fogkő is ritka.

Ha lehet gyökérkezeljék de ha menthetetlen akkor nem lehet mit tenni.

22L

2017. jan. 13. 15:03
 8/8 anonim ***** válasza:
Kár értük, de végül is nem gáz. Fontos, hogy ne fájjon és a rossz fogak ne okozzanak valamilyen fertőzést, betegséget.
2017. jan. 13. 19:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!