Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Sztk-s fogorvos feleslegesen...

Sztk-s fogorvos feleslegesen tömte be a fogaimat a támogatás miatt vagy csak jót akart?

Figyelt kérdés

Pár hete elmentem az Sztk-s fogorvoshoz fogkőleszedetésre + egy ellenőrzésre. Egy fiatal doktornő volt, aki helyettes orvos volt (elég kedves volt). Megnézte a fogaimat, leszedte a fogköveket, először azt mondta nem lát semmit, szépek a fogaim. (Valahogy előkerült, hogy torlódottak, lesz-e fogszabályzóm, mondtam igen). Ezt követően jobban megnézte és azt mondta talált 3 pici lyukat fogszuvasodás miatt. Mivel soha nem volt tömött fogam, halálra rémültem, nem is akartam engedni, hogy betömje, aztán utána mégis, az nem tetszett hogy fúrt, mert elég gyakran meg szoktam nézni a fogaimat és semmit nem láttam. Az egyik egy fognyaki szuvasodás volt, azt tudom, mert az láttam. Azt úgy eltüntette, hogy nem is látszik. A másik kettő tömést azóta sem találom, csak a fogat tudom, melyiken csinálta :D

Utólag olvastam, hogy Sztk-s fogorvos szokott a támogatás miatt feleslegesen fogakat tömni és megijedtem, hogy velem is ez történt, de azóta sem érzek semmit. Vagy csak jót akart?

2016. dec. 25. 12:33
 1/4 anonim ***** válasza:
Fura, hogy először nem látott semmit, aztán meg hármat is talált. Nem tartom valószínűnek, hogy egészséges fogat kifúrt volna, csak, hog tömhessen, de kizárni nem lehet. Sosem tudod meg. Vigasztaljon, hogy ugyanezt privát fogorvos is megteheti. Én jártam úgy, hogy egészségügyi alkalmasság miatt rendbe hozattam a fogaimat a privát fogorvosommal. Ki is adta az igazolást, hogy rendben vannak a fogaim. Aztán az alkalmasságin talált egy lyukas fogat a fogorvos. Semmi érdeke nem volt benne, mert ő csak ellenőrzött, kezelést nem végzett. Szóval az, hog te nem látod, nem jelent semmit. Úgy látszik van, hogy a fogorvosok sem veszik mindig észre.
2016. dec. 25. 13:01
 2/4 A kérdező kommentje:
Gondolom magánban fűződött volna hozzá érdeke, ha 10.000 Ft-ba kerülne egy tömés, de azzal indítottunk, hogy a körzetbe tartozom, szóval ha belegondolunk, ki az a hülye, aki feleslegesen csinálna munkát magénak, úgy hogy nekem nem is kell érte fizetnem? A Tb meg mennyit fizet egy tömésért, 200 Ft-ot? Meg gondolom, pont a legtöbben húzás/tömés miatt mennek hozzá...
2016. dec. 25. 13:21
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Ha a beavatkozásért járó pénz éredeklete volna,akkar egyszerűen nem csinál semmit, viszont beírja,hogy tömött 1-2 fogat. Viszont gykran vannak olyan apró vagy "rossz helyen lévő lyukak,amiket csak alapos szemrevételezés után lehet látni és akár hónapokig évekig nem okozott volna gondot,viszont a fogszabályzó alatt fokozottabban romlott volna és úgy nehezebb is tömni. Szerintem ő jót akart.
2016. dec. 25. 14:10
 4/4 anonim ***** válasza:
Fogszabályozás előtt szanálni kell a fogazatot. Mindem kezelésre szoruló fogat kezelni kell. Ez többnyire szerencsére csak tömést jelent. Szerintem azért csinálta meg, hogy később ne legyen mar ezzel gondod. :)
2016. dec. 27. 20:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!