Mennyi idő, míg felrakják a ragasztós fogszabályzót? Fájni fog? Mit fognak csinálni?
Figyelt kérdés
Mindent szeretnék tudni a dologról, Május 7-én, pénteken rakják fel.2010. máj. 2. 20:00
1/4 anonim válasza:
egyáltalán nem fog fájni. 45 perc - 1 óra ha 2 fogsorra teszik, ha 1 fogsor fél óra sincs. pontosan már nem emléxem nekem hogy volt, de mindenesetre eléggé unalmas művelet, tehát a lényeg hogy fáradtan menj oda, hogy tudj egy kicsit pihenni, így gyorsabban telik az idő (tapasztalat).
2/4 anonim válasza:
Hát mikor csinálják az nem fáj bár amikor betették a számba azt a bazi nagy tágító félét az rohadt kellemetlen volt.De ezt leszámítva nincs semmi gond majd csak utána fog fájni de rohadtul...:S
3/4 anonim válasza:
szia!
nekem 2.5 évig volt fogszabályzóm, de utána szépek lettek a fogaim :)
amikor felrakták, az kb. 2 óra volt asszem, és a száktágító tényleg elég szar volt, plusz hogy leszívják ugye a nyáladat és a végére azt érzed hogy elszárad a nyelved kb.
viszont az volt (és lesz neked is) szar, amikor meghúzták..na utána kb egy hétig nem tudtam rágni, annyira fájt, főleg harapni, ilyesmik. az almaevésről pl tök lemondtam, meg még az is necces, amikor mondjuk szendvicset eszel és benneragadnak a fogszabályzódban a darabkák...
4/4 anonim válasza:
Szia! Nekem szerdán (május 5-én) fogják felrakni (csak a felsőt). Sorstársak vagyunk :D Akkor most adok egy kimerítő választ. A fogszabályzó készülék ragasztása hosszadalmas, de fájdalommentes folyamat. A fogorvos teljesen hátradönti a széket, kitamponálja a szád, beteszi a szájtágítót (hogy rendesen hozzáférjen a fogaidhoz), beteszi a nyálszívót, lefertőtleníti, majd megszárítja a fogaidat. Ezután felragasztja a gyűrűt a 6-os fogadra, aztán sorban a breketteket. A ragasztó fényre köt, de a ragasztás után még két óráig nem tanácsos enni. Ha kész a ragasztás, akkor behelyezi az ívet, majd ligatúrákkal a breketthez rögzíti azt. A folyamat kb 1/2 v. 3/4 óráig tart fogsoronként. Remélem, tudtam segíteni. Majd beszámolok az enyémről a blogomban, ha érdekel a címe, akkor dobj egy mailt. Te is számolj be a ragasztásodról!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!