Amalgán tömés után 7-8 hónapra elkezdett viszketni, fájni, lüktetni a fogam. Bal felső 6. Elmentem dokihoz! Mit csinálhatnék?
Szerintem kedden nem fogja véglegesen betömni, ha ilyen panaszaid vannak. (Ha mégis meg akarná csinálni a végleges tömést, menekülj)
Ha kedden visszamész, és a panaszok még állnak, ne engedd a végleges tömést, mert csak probléma lesz vele.
Lehet, hogy érdemes lenne másik fogorvossal megnézetni.
Igen, a húzás után legalább egy napig nem lenne jó dolgoznod.
Elvileg olyasmi is lehet, hogy "túltömte", bár ez inkább végleges tömésnél lehetséges (amalgámnál, amit nem beleragasztanaka lyukba, és nem "beleköt", hanem "beleszorul").
Hát, ha kedden mész a dokihoz, feltétlenül mondd el neki, hogy mi volt, lehet, hogy gyógyszeres tömést rak bele (gyulladáscsökkentő és antibakteriális), meg esetleg antibiotikumos kúrát ír elő.
Szerintem ez a fog már gyulladt, azért fájt (a gyulladás feszíti, amikor kipiszkáltad a tömést, ez a feszítés-nyomás enyhült). Önmagában nem probléma a gyulladás, ha ez elmúlik, be lehet tömni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!