Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mi fájhat még? (gyökérkezelés...

Mi fájhat még? (gyökérkezelés után. ) (->tovább)

Figyelt kérdés

Gyökérkezelve van elvileg a lenti 2. nagyörlő fogam(múlt héten hétfőn csinálták, már csak egy ideg maradt benne, mivel a másik kettő elhalt a gyulladástól)nyitva is van hagyva, mert panaszkodtam , hogy még fáj, így kiszedték az ideigleines tömést, hátha még tisztulni akar.

De még mindig fáj, bár az álkapcsom már nem, de olyan érdekes, hogy ha mondjuk a nyelvemmel oldalról kicsit megnyomom a fogam vagy az ínyem, ilyen feszítő érzést érzek, de nem ilyen gyökérig hatolót, hanem csak nem is tudom. a fogágy talán, vagy az ínyem? Ami aggaszt, hogy most már az előtte lévőn fognál is kezd ez kialakulni, meg néha az utolsónál is érzem. Elvileg csütörtökön kéne visszamennem. Mi lehet még velem?:S Már két hete sz@arakszom a fogammal:S Ez normális lehet a gyulladás miatt? Nagyon gyulladt volt...

2010. máj. 1. 18:30
 1/6 A kérdező kommentje:
ráharapásra is érzem amúgy.
2010. máj. 1. 18:31
 2/6 A kérdező kommentje:
ja, és nem olyan piszok erős fájdalom, nem is mindig jelentkezik(naponta 1x-2x esetleg) és többnyire csak nyomásra-harapásra érzékeny, magától nem érzem különösebben, csak néha.
2010. máj. 1. 18:32
 3/6 anonim ***** válasza:
Ha egy fogat gyökérkezelnek, akkor elvileg az összes ideget kiszedik belőle, kitisztítják a gyökércsatornákat és legtöbb esetben először ideiglenes tömést tesznek bele. Ha ezután a fog megnyugszik, akkor végleges gyökértömés kerül bele, a tetejére meg korona/fedőtömés. Azt nem értem, hogy maradhatott benne ideg. Én is mostanság voltam gyökérkezelésen, de az idegek kivétele után megszűntek a fájdalmak. Mindenképp meg kellene mutatnod egy fogorvosnak mert lehet, hogy tovább terjedt a gyulladás a gyökércsúcstól. Ha van rá módod, hamarabb menj vissza.
2010. máj. 1. 20:39
 4/6 anonim ***** válasza:
Kár volt meghagyni azt az egy ideget is...
2010. máj. 2. 16:50
 5/6 anonim ***** válasza:
Egyébként abszolút normális, nekem 2 hónapig tartott egy nagyörlő mire rendberakták, és antibiotikumot is kellett szednem a gyulladás miatt..
2010. máj. 2. 16:51
 6/6 A kérdező kommentje:
nna ezt nem értem, hogy nem kaptam antibiotikumot ilyen erős gyulladásra.:S csütörtök előtt semmiképp nem tudok menni, mert csak suliidő alatt mehetek, viszont már annyit hiányoztam, hogy többet nem szabad.
2010. máj. 2. 20:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!