Mitől nincsen szemfogam? Bővebben lent
Figyelt kérdés
Sziasztok! 17/Fiú vagyok, és azt hittem, hogy az összes fogam már csontfog, de a két szemfogam, majdnem egyszerre elkezdett szuvasodni. Elmentem fogorvoshoz, de azt mondta, hogy még tejfogak. Ezek után kábé 1-2 hét múlva kiesett az egyik, mert mozgott. Arra gondoltam, hogy azért, mert végre jön az új szemfogam és az löki ki, de már lassan 4 hónapja nem változik semmi, és nincs ott fogam. A másik fogam pedig még tejfog, de azzal nem foglalkozok. Ez valami betegség, vagy így születtem? Esetleg van rá esély hogy kinő a csont szemfogam? Mert a mosolyom így eléggé bizarr tud lenni :S2010. ápr. 30. 17:01
1/4 anonim válasza:
Szia.
Sajna nekem sem volt szemfogam,azt mondta a doki mert nem volt fogcsírám.Így születtem.Ezen sajna csak a műfog segít.
Egyébként egy doki meg tudja mondani hogy van-e fogcsírád vagy nincs.
2/4 anonim válasza:
Tejfog nem esik ki, ha nem nyomja ki felülről a csontfog. A nagybátyám most hatvan éves, és még mindig tejfog a szemfoga, valószínűleg már így is marad. Szóval magától nem lazul az ki. De ha aggódsz, kérd meg a fogdokit, hogy röntgenezze meg, vagy ha neki nincs röntgenje, akkor utaljon be, és akkor rögtön megtudod, hol tart a fogad.
3/4 anonim válasza:
Nem értem az aggódást.Sem a nyúlnak, sem a szarvasmarhának nincs szemfoga, mégis milyen jól megvannak.
4/4 anonim válasza:
Előzőnek: gondolom, miután kiesett a tejfoga, van egy-egy szép szünet a két foga között kétoldalt. Szóval eléggé egyedi vigyora lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!