Foghúzas után mikor lehet szájvizet használni?
Én anno 2 napot vártam a fogmosással. A fogorvosom azt mondta, hogy egy napot kell csak várni, utána úgy fogat mosni, hogy odafigyelek és a sebet kihagyni.
Evés már aznap este volt.
Ehetsz a másik oldalon, amit csak tudsz, kivéve tejtermék (az rohad). Öblögetni nem szabad, mert kiszakad a seb! De finoman odaforgatni szabad a szájvizet és fogat is lehet mosni! Annyi, hogy a sebet ne bántsd, ne álljon rajta a víz sokáig! :)
Phlogosol vagy Herbária Cserszömörcés (citromos finomabb, mint a mentolos) a bevált nálam! Fura ízük van, de most nem az a lényeg! :)
Nem izomból kell öblögetni, csak beöntöd! Fogkefével se nyúlj bele!!! Ha odafolyik, már rajta van! Csak ne tartsd ott fél percig, mert akkor kiázik az alvadt vér! :) Párszor odafolyatod és kész! A teteje sajnos 1-2 hétig ilyen ronda, de teljesen természetes!
Én most hanyagolnám az alkoholost, főleg ha fájdalomcsillapítót vagy dalacint/klimicint is szedsz!
Ajánlom a pépesebb kajákat, ha fáj az állkapcsod, ne rágj annyit! Lehet, kicsit félre szúrt, olyankor az arcizmok is fájnak pár napig, ezért puha kaja a legjobb! De inni és enni kell, mert kinyúvadsz!
Amiket írtam öblögetni, azok gyulladt, sebes ínyre vannak. A Phlogosol száj és mandulaműtétek után ajánlott gyógyszertári de vény nélkül vehető, aftára, ínygyulladásra és varrott vagy friss sebekre is jó! A másik gyógynövényes pedig szintén marha jó mindenféle gyulladt szájrohadásra, fogágy vérzésre, fogínysorvadásra! :-D De jól hangzik ez a felsorolás, bloaa... :-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!