Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Elektromos fogkefénél milyen...

Elektromos fogkefénél milyen szempontokat kell nézni?

Figyelt kérdés

Ajánlja mindenki, fogorvos főleg, akartam is venni, de megzavarodtam.

Mi a különbség vajon egy 42 ezres és egy 5 ezres Oral B elektromos fogkefe között, ami miatt ennyivel drágább?

A csomagoláson szinte semmi infó, egyedül annyit tudtam kivenni, hogy az egyik az csak 2 féle mozgást tud, a másikon meg van kb 8-10 funkció, hogy körkörösen meg rezegve meg a fene tudja, így-úgy mozogjon. Más semmi, ill. én nem találok más semmit.

Esetleg valaki akinek van ilyene, segítene? tényleg csak amiatt kerülne 8x annyiba, mert 8-10 féle mozgást tud? ja meg annyi h ahhoz van + 3 db fej, na de még az is csak kb 3000,- Ft pluszba ...

Ha pedig így van, akkor tapasztalatotok szerint az "egyszerűbb" gagyibb is? szóval az az 1 vagy 2 féle mozgás nem elég a jó fogmosáshoz? (már csak mert gondolom ha Oral B az egyszerűbb is, minőségre annyira gagyi mégse lehet ...)

köszi

2016. nov. 10. 05:32
 1/7 apababa ***** válasza:
Mint mindenhol itt is a közép út a jó . Nekünk már a második orál b fogkefénk van, mindegyik 20000-es kategoria . Az első 11 évig birta 4-en használtuk. Az akkumulátora ment tönkre. A 40000-es több fokozattal, tartókkal, szájzuhannyal, esetleg design-el rendelkeznek. Az utolsót úgy vettem 25000ft-ért hogy egy tucat kefét is adtak hozzá. Egy kefe 1500-3000ft!!!!!!!!!!!
2016. nov. 16. 09:40
 2/7 A kérdező kommentje:

értem, de hát ez sztem így nem nagy különbség. oké legyen a +3 kefe, na de az is csak mondjuk jó esetben egy 5 ezres, a többi meg hát fene tudja, hogy mennyire lényeges szempont.

mondjuk nekem az fontos, hogy elemről működjön,, és ilyenből pedig csak a 6 ezres kategóriát láttam, a többi saját aksis volt. de te is azt írtad h emiatt ment tönkre, szóval lehet h ez nem is baj (nekem viszont erős szempont).

2016. nov. 17. 06:21
 3/7 apababa ***** válasza:
11 év alatt ment tönkre !! Az elemes nagyon gyenge egy kicsit jobban rányomod már le akar állni. 11 év alatt az elemekre elköltesz 200000ft -ot . Nekunk is van egy utazó verzió 6000ft-ért de az sem elemes.
2016. nov. 19. 14:07
 4/7 A kérdező kommentje:

oké tehát akkor mégis az a vége, hogy a 6 ezres nem csak kevesebb funkciót tud, hanem kifejezetten silányabb minőség ...

önmagában az h elemes, még semmit se jelent sztem, na meg azért manapság az ember mindenhova tölthető ceruzaaksikat használ nyilván, szóval ez nem hiszem h plusz költség lenne. én inkább a minőség miatt aggódok.

2016. nov. 24. 08:24
 5/7 anonim ***** válasza:
A lényeges különbség, ami lehet, az a percenkénti mozgások száma, a többi általában olyan nem túl fontos extra, amiről mindenki maga dönti el, hogy neki megéri-e. Mindenféle kijelzők meg időmérők, több sebességfokozat, masszírozó mód, okostelefonhoz kapcsolódás meg ilyenek :) Konkrétan fogmosáshoz ezek alapvetően nem kellenek. Esetleg a nyomásérzékelő az lehet egy fontosabb extra, bár én elvagyok nélküle. De egy utazótok is például hasznos tud lenni mindenkinek, mert egyrészt higiénikus, másrészt nem tud véletlenül bekapcsolódni a fogkefe, mint ha csak bedobják egy táskába. A belépő modellek csak a forgó-oszcilláló mozgást tudják, a drágábbak a fog irányú pulzálást is. Azt nem tudom, hogy minőségi különbség van-e a belépő modellek és a drágábbak között. Én simán vennék akkusat, nekem is az a tapasztalatom, hogy hosszú évek óta gond nélkül működik, elmúlt már 6-7 éves az enyém is. És az akkus csak kényelmesebb, csak fel kell dobni a töltőre és annyi. Még annyi, hogy én a kisebb kör alakú fejeket preferálom, azokkal könnyebb mindenhova elérni. Egyébként szerintem is jó döntés az elektromos fogkefe, én mindig azt érzem, hogy sokkal tisztább tőle a fogam, mint a sima fogmosástól és a legtöbb ember ezt mondja.
2016. nov. 24. 11:01
 6/7 apababa ***** válasza:
A ceruza akkumulátort ugyanúgy fel kell tölteni . Akkor már mindegy hogy az elemeket vagy a gyári akksit töltöd. És az én tapasztalatom szerint a ceruza akkumulátor lényegesen kisebb élettartamú.
2016. nov. 24. 12:38
 7/7 A kérdező kommentje:
oké hát akkor meggyőztök .. csak én eddig mindig idegenkedtem az ilyen beépített aksiktól, mert az a tapasztalat h baromi hamar tönkremegy aztán dobhatom ki az egész kütyüt. legalábbis jártam már így, de ha ezeknél a fogkeféknél már jobbak az aksik, akkor oké...
2016. nov. 24. 16:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!